Korona virus odložio izbor partnera za javne garaže u Novom Sadu, za Radnički tri ponude

Konkurs za izbor javnog partnera za gradnju četiri javne garaže u Novom Sadu pomeren je za mesec dana zbog molbe zainteresovanog investitora iz Kine, koji ima problema sa putovanjem zbog korona virusa.
Korona virus odložio izbor partnera za javne garaže u Novom Sadu, za Radnički tri ponude
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021.rs naveo da ceo svet ima problema sa ovim virusom, pa tako i potencijalni partner iz Kine koji je ranije izrazio spremnost da se javi za koncesiju, a sada je zamolio da se rok pomeri radi pripreme ponude.

Rok je produžen do 23. marta, dok je prvobitni rok bio 21. februar.

Grad Novi Sad u koncesiji traži privatnog partnera za gradnju četiri garaže, mada je prvobitno bilo u planu 12 lokacija. Broj je smanjen, između ostalog, jer su se građani Satelita pobunili zbog ideje da im se izgrade garaže pod naplatom u stambenom bloku. Na koncesiju od 43 godine nude se podzemne garaže u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod zgrade Banovine i na Trgu republike.

Gradonačelnik je za 021.rs naveo i da su na neobavezujući javni poziv za ulaganje u zgradu Radničkog univerziteta stigle tri ponude, dve iz inostranstva i jedna iz Srbije.

Prema njegovim rečima, data su tri različita predloga za rešavanje budućnosti Radničkog - i prodaja i koncesija, a Grad će naknadno doneti odluku.

Naveo je da će i za garaže i za Radnički odluke donositi novi saziv lokalne vlasti, jer se ulazi u predizbornu kampanju i uskoro slede izbori.

  • Misola

    01.03.2020 21:35
    Radnicka
    Dodjite u Radnicku, ovde je sve kako treba....
  • Komsija

    01.03.2020 11:58
    I treba
    @/
    I treba da se uvede naplata parkinga, i to od 00-24h, da ukoliko imas vozilo registrovano na svoje ime, kao i adresu stanovanja na toj i toj lokaciji, kupis stanarsku markicu i ne brines brigu. Neka brinu oni koji su kupili stan bez parkinga, morali su malo pogledati da li ima parginga, zelene povrsine i ostalo.
    Ugazili su i izrovarili i ono malo zelenila izmedju zrada.
  • /

    01.03.2020 10:14
    ljudi moji...
    Da li je realno da smo mogli ocekivati da ce neko pre otici u garazu i platiti a da pre toga ne potrazi free mesto?
    Svakako nas ceka parking servis za koju godinu i placanje po zonama i blokovima. Sta se busate da cemo imati slobodan parking navek. Ni kod babe nema za dzabe, cekajte malo pa cemo biti kao i "novi" na Satelitu. Platicemo svi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti