FOTO: Drugi dan vanrednog stanja u Novom Sadu obeležilo manje građana na ulicama

Novosadske ulice drugog dana vanrednog stanja su bile značajno praznije, ali se i dalje mogu videti stariji od 65 godina, kao i deca školskog uzrasta.
FOTO: Drugi dan vanrednog stanja u Novom Sadu obeležilo manje građana na ulicama
Foto: 021.rs

Dok je u ponedeljak na ulicama Novog Sada bilo starijih građana i u redovima i u šetnji, u utorak su bili retki i činilo se da se uglavnom radi o onima koji su izašli da nešto pazare u prodavnici ili na pijaci, a kako je bilo na pijacama čitajte OVDE

Na ulicama je bilo dosta i dece školskog uzrasta, ali i njih manje nego u ponedeljak, jer su verovatno mnogi ostali kod kuće i pratili nastavu preko televizora ili interneta. Kažimo i da na ulicama ima daleko više građana sa maskama na licu, odnosno rukavicama na rukama.

U Novom Sadu se i dalje mogu videti redovi ispred apoteka i nekih drugih prodajnih objekata jer je većina ograničila ulazak na tek nekoliko ljudi, a redovi su sve češće sa razmakom od metar jer se mnogi pridržavaju pravila da budu odmaknuti.

Šalter sale javnih ustanova, preduzeća, banaka su bile zatvoreni, ali su pošte i dalje radile i o tome više OVDE.

Kako su primeitli reporteri 021.rs, kafići, restorani i drugi ugostiteljski objekti su uglavnom sa manjim brojem gostiju i uglavnom ih ima u baštama na otvorenom.

Na ulicama nema mnogo pripadnika policije, odnosno vojske koji pomažu u obezbeđenju nakon proglašenja vanrednog stanja, ali se zato mogu videti radnici Ciklonizacije koji su dezinfikovali zgrade i druge objekte, kao i radnici Čistoće koji peru kontejnere.  

  • Tasa

    19.03.2020 12:27
    Samo pitam
    Zivim u malom mestu u Vojvodini,u trznom centru.novo radno vreme svaki drugi dan po 11 sati,izgovor da se smene ne susrecu? U radnji redovi penzionera,migranata,kasiri juce dobili maske kao zastitu one zidarske.ne kukam samo pitam kako drzati rastojanje dva metra?proverava li neko severnobanatski okrug? Ne znamo ni koji je dan vise od prekomernog posla, ko ce nas da zastiti?
  • ni 2 vijuge

    18.03.2020 15:11
    @Dacha NS
    Sto ja da platim ako penzioneri ne moraju?
  • Dacha NS

    18.03.2020 10:48
    dragan perkovic
    Dobiješ račun i platiš online ...ne vidim u čemu je problem ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti