Nepromenjeno stanje šest pacijenata obolelih od virusa korona koji se leče u Novom Sadu

Stanje šest pacijenta obolelih od virusa korona, od kojih su trojica iz Kikinde na respiratorima, nepromenjeno je, saznaje 021.rs.
Nepromenjeno stanje šest pacijenata obolelih od virusa korona koji se leče u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Prema informacijama sa Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine, dvojica su u težem stanju, a jedan od njih koji je i poslednji prebačen iz Kikinde u Novi Sad pre nekoliko dana, u posebno je kritičnom stanju i pod stalnim nadzorom lekara.

Podsetimo, ovi pacijenti su 61-godišnji Kikinđanin koji je bio kod sina u Milanu i tamo se zarazio, a kako je bubrežni bolesnik, stanje mu je od početka teško. Još jedna pacijent KCV je i njegov komšija i Kikinđanin koji je i poslednji stigao iz ovog mesta u Novi Sad i koji je u najtežem stanju.

Preostala tri pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi pacijent oboleo od virusa korona u Srbiji, a koji je pre 12 dana iz Subotice prebačen u Novi Sad, zatim mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od prošlog utorka, kao i još jedna osoba iz pančevačke bolnice koja je juče dopremljena u Novi Sad. Kako 021.rs saznaje, sva trojica se nalaze u dobrom zdrastvenom stanju.

Direktorka KCV Edita Stokić podsetila je i na sve mere prevencije koje svaki građanin sam može da preduzme i apelovala na sve da ih se najstrožije pridržavaju, kako bi dali prilog sprečavanju daljeg širenja virusa i povećavanja broja obolelih.

"S druge strane, ukoliko pacijent ima povišenu temperaturu neophodno je da se odmah telefonom javi odgovarajućoj službi, ali i da odmah, samoinicijativno, sprovede mere samoizolacije", naglasila je ona.

Stokićeva je podsetila i na obavezu svih onih koji su dobili mere ograničenja kretanja, odnosno samoizolacije, da te mere strogo poštuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti