Na izgradnji pruge Novi Sad - Stara Pazova trenutno angažovana 443 radnika

Na gradilištima najvećih projekata izgradnje putne i železničke infrastrukture danas je angažovano 1.529 radnika i radovi se odvijaju uz primenu svih mera koje su predviđene u cilju suzbijanja širenja virusa korona, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Mihajlović je navela da su na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, gde radove izvodi ruski RŽD, angažovana 443 radnika, a na drugoj deonici brze pruge Beograd-Budimpešta, od Beograda do Stare Pazove, gde su izvođači kineske kompanije CCCC i "Čajna rejlvej internešenel", radove danas izvode 362 radnika.
 
Na obilaznici oko Beograda, na deonici u izgradnji od Ostružnice do Bubanj potoka, gde je glavni izvođač kineska kompanija "Pauer Čajna", ima 350 radnika.
 
Na gradilištu Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate-Preljina, na kojem je glavni izvođač konzorcijum kompanija "Behtel" i "Enka", na gradilištu su prisutna 62 radnika.
 
Na deonici autoputa "Miloš Veliki" od Požege do Preljine, gde je izvođač kineska kompanija CCCC, radove izvodi 58 radnika.
 
Na izgradnji deonice autoputa Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trenutno radi 86 radnika turske kompanije "Tašjapi", a 11 radi od kuće. Na drugom gradilištu iste kompanije, na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar-Tutin, angažovano je 45 radnika.
 
Na deonici železničkog Koridora 10, od Jajinaca do Male Krsne, radove danas izvodi ukupno 112 radnika, a izvođači su francuska kompanija "Kolas" i srpski "Energoprojekt".
  • Kako

    23.03.2020 14:53
    To
    A sta je sa merama zastote?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti