Još jedan preminuli u Novom Sadu, drugi pacijent otpušten na kućno lečenje

Pacijent (62) inficiran virusom korona preminuo je danas na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.
Još jedan preminuli u Novom Sadu, drugi pacijent otpušten na kućno lečenje
Foto: 021.rs
Reč je o pacijentu iz Kikinde koji je, osim infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti, navode u KCV. On je u KCV primljen 16. marta i sve vreme je bio na respiratoru.
 
Istovremeno, u toku dana je, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, jedan pacijent, u opštem dobrom stanju, otpušten na kućno lečenje koje podrazumeva striktno sprovođenje mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa.
 
Na Klinici za infektivne bolesti KCV se trenutno leči 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19. Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zahteva njihovo opšte zdravstveno stanje.
 
I kod svih pacijenata koji se leče na toj klinici se sprovode intenzivne mere lečenja i kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog lekarskog tima.
 
Podsetimo, prva žrtva virusa korona bio je 59-ogodišnji muškarac iz Kikinde, koji je preminuo 20. marta.
 
Ukupno je osmoro građana preminulo od virusa korona u Srbiji.
  • EU

    28.03.2020 10:48
    @@Koyz 28.03.2020 • 06:52
    Verovatno se par dana čeka na rezultat"

    Ovde se radi o SMRTI a ne o rezultatima .
    Valjda se smrt ODMAH objavi .
  • Briga

    28.03.2020 08:04
    Briga
    Moraju nesto uraditi povodom lecenja. Imamo puno umrlih u odnosu na broj zarazenih. Ukoliko nemaju iskustva nasi doktori sa virusom korona, neka se konsultuju sa ovim Kinezima lekarima sto su dosli iz Kine. Garant pored respiratora ima jos nekih lekova koji deluju, a i mozda kineska tradicionalna medcina. Takodje mi se cini da olako shvatamo i ove sto u pocetku imaju lakse simptome. Samo kazu odjednom se pogorsalo stanje i umro, pa valjda je bilo nekih znakova pogorsanja pre kriticnog stanja.
  • Bato

    28.03.2020 07:01
    crni Pero
    Crni Pero odmah tuži onog ko te učio da pišeš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti