FOTO, VIDEO: Predstavljena maketa novog mosta preko Dunava kod Novog Sada

Maketa mosta u nastavku Bulevara Evrope, planiranog preko Šodroša, prikazana je sinoć, a svečano ju je otkrio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
FOTO, VIDEO: Predstavljena maketa novog mosta preko Dunava kod Novog Sada
Foto: 021.rs

Maketa je izrađena na osnovu Generalnog projekta koji je prošle godine naručila Uprava za građevinsko zemljište i investicije, o čemu je 021.rs već pisao.

Predstavljajući maketu i projekat mosta, Vučević je naveo da je Grad dobio podršku za izgradnju u narednim godinama, poručujući kako je procenjena vrednost posla 125 miliona evra. Uz to idu i troškovi od 11 miliona evra za eksproprijaciju zemljišta, bez parcela koje pripadaju državi.

On očekuje da do kraja godine bude spreman i usvojen Plan generalne regulacije mosta, te da 2021. bude raspisan tender za izradu idejnog projekta. Nakon što se to uradi, sledi i javna nabavka za projektno tehničku dokumentaciju i izbor izvođača radova.

"Izgradnja mosta više nije samo želja, to je plan za budućnost Novog Sada. Ako budemo posvećeni u narednim godinama, ovaj most je izvestan, a to dokazuje odluka Vlade da njegovu izgradnju proglasi projektom od nacionalnog značaja. Ovaj most sa pratećom infrastrukturom je u istom rangu kao autoput Miloš Veliki ili Moravski koridor, što znači kraće rokove i jednostavnije procedure. Samo za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa procena je da nam je potrebno 11 miliona evra, a ukupno oko 15 milijardi dinara, ali to nas neće obeshrabriti", izjavio je Vučević.

On je dodao da su imali sastanke sa nekoliko svetskih kompanija koje su zainteresovane za učešće u ovom projektu.

Na predstavljanju makete mosta nije rečeno kada bi mogao da se očekuje početak izgradnje, ali je izvesno da će do tog momenta proći nekoliko godina, s obzirom na to da je potrebno rešiti imovinsko-pravne odnose i završiti dva ozbiljna tendera. Dodajmo i da je most na ovoj lokaciji u gradskim planovima već više od pola veka.
 
Ovo je druga maketa koju je otkrio gradonačelnik Vučević u roku od dva dana. U utorak je gradska vlast predstavila projekat obnove Spensa, o čemu možete da čitate OVDE.

Komentari 104

  • Kamenica

    19.03.2021 21:34
    Ja na celoj prezentaciji samo vidim da most izlazi iz NS (dobro, i Vučevićevu kravatu), ali ne vidim gde ulazi na sremskoj strani... Ili je to prva faza... Do pola Dunava?
  • Coravi Desk

    19.03.2021 19:04
    Rešili da unište Šodroš pa to ti je....

    Zašto ste toliko halavi, zašto pobogu.

    Zašto brate, zašto!!!
  • Keciga

    29.07.2020 14:20
    Pranje novca
    Ovde ce neko dobro da omasti brke, projekat ide preko placa koji je pod vise hipoteka i u vlasnistvu firme u stecaju koju tuze bivsi radnici... Most ce preci preko vise mulja tu na suvom nego sto ce preko Dunava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti