Novosadski psiholozi istražuju kako zelenilo utiče na kvalitet života

Istraživači sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu trenutno sprovode istraživanje sa ciljem da ispitaju kako priroda i zelenilo oko nas utiču na odmornost, sindrom izgaranja i generalno naše zadovoljstvo i kvalitet života.
Novosadski psiholozi istražuju kako zelenilo utiče na kvalitet života
Foto: 021.rs
Ovo istraživanje se sprovodi u okviru izrade master rada Milice Milošević, pod mentorstvom prof. dr Borisa Popova. 
 
Takođe, ispituje se i zadovoljstvo infrastrukturom gradskih parkova i osećajem lične bezbednosti građana koji u njima borave.
 
Istraživanje će obuhvatiti uzorak zaposlenih ljudi sa teritorije Novog Sada, a rezultati će se koristiti isključivo u naučno - istraživačke svrhe. 
 
Naši stručnjaci ovom prilikom pozivaju građane da popune upitnik i doprinesu novim saznanjima o povezanosti prirode i kvaliteta života u Novom Sadu.
 
Upitnik možete da pronađete OVDE.
  • Arhitekta

    04.07.2020 14:51
    Vise paznje na zelenilo
    Odlicna tema! Sugurno u NS je velika potreba edukacija stanovništva. Takodje, potrebno je podsećanje i dodatna edukacija i urbanista sa temom kako zelenilo utice na psihu i zdravlje ljudi, pogotovo kod izrade/dorade svakog planskog dokumenta. Nadam se da ce rezultati istraživačkog rada biti poslati i u te institucije koje treba da brinu o svim aspektima koje mogu poboljšati kvalitet naših života.
  • Marko

    03.07.2020 23:23
    Odlicna tema! Imao sam prilike da saradjujem sa gospodjicom Milicom, sve pohvale za strucnost i profesionalnost!
  • Rmrm

    03.07.2020 19:28
    Zelenilo
    Bojane
    Molim te vodi malo racuna i o pravopisu. Lepo si sve to napisao. Bravoooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti