Neuspela prodaja zgrade Radničkog, nije bilo zainteresovanih

Grad Novi Sad nije prodao zgradu Radničkog po ceni od skoro šest miliona evra, jer nije bilo zainteresovanih, saznaje 021.rs.
Neuspela prodaja zgrade Radničkog, nije bilo zainteresovanih
Foto: 021.rs

Otvaranje ponuda je bilo zakazano za danas, 25. avgusta 13 časova u Upravi za imovinu i imovinsko pravne poslove, ali kako se uverio novinar 021.rs, nikog u sali nije bilo. U ovoj Upravi su rekli da ne mogu da daju izjave za medije i da se obratimo Gradskoj kući.

Jedino su potvrdili da prodaje nema jer se niko nije prijavio, što je bilo i fizički vidljvo s obzirom na to da je sala bila prazna.

Na licitaciji su mogla da učestvuju domaća i strana fizička i pravna lica, koja uplate depozit od 1.167.190 evra, a iz vrha gradske vlasti su ranije najavljivali da ima zainteresovanih za ovaj objekat.

Podsetimo da je Gradska vlast nakon 20 godina od požara na Novosadskom otvorenom univerzitetu i više godina razmatranja šta će raditi sa dvanaestospratnicom, pošto je konačno došla u njen potpuni posed i uz dozvolu Republičke vlade zgradu ponudila na prodaju po ceni od 5.835.946,75 evra.

Za sada 021.rs iz Gradske kuće nije dobio komentar o neuspeloj prodaji, kao ni odgovor na pitanje da li će i kada uslediti novi oglas.

Ukoliko Radnički dobije novog vlasnika, on će moći da rekonstruiše ili sruši postojeći objekat i na istom mestu sagradi novi poslovni prostor.

  • milan

    25.08.2020 16:45
    ham
    Do god je procenjeni m2 zemljišta stručnjaka iz poreske uprave 50.000,00 eura, neće doći do prodaje. Zemljište od nešto preko 500 m2 po njima vredi 2,5 miliona evra, a zgrada 3,3 miliona. Ni na Menhetnu m2 zemlje ne košta ovoliko. Nema parkinga i cena je sramotna. Zgradu verovatno treba rušiti, pa je pitanje šta se i dobija.
  • Lala

    25.08.2020 16:21
    Mnogo šefe, da spustimo još...
    Treba jos vise spustiti cenu kako bi pojedinci mogli da stave sapu na to za male novce.. nesto poput dobosa.. ode na licitaciju nikoga ne zanima nakon tri cetiri iteracije padne cena za 50% svima lepo koji su ucestvovali..
  • Milan

    25.08.2020 16:05
    Lazovi
    Sve ste vi to namestili, kako prodaju tako i postupak ponuda. Poznato je vama ko ce kupiti i po kojoj ceni. No, sta kaze drustveni pravobranilac, koliko je on dobar u tome da cuti. Vazno da je zajasio sitne gradske duznike i namesta posao izvrsiteljima. Bagra smrdljiva nas je okupirala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti