Najskuplji poslovni prostor u zemlji prodat u Novom Sadu, plaćen skoro šest milona evra

Najskuplji stan u Novom Sadu ove godine prodat je u Pupinovoj palati.
Najskuplji poslovni prostor u zemlji prodat u Novom Sadu, plaćen skoro šest milona evra
Foto: 021.rs
Za ovaj stan površine 371 kvadratni metar kupac je platio 1.128.000 evra.
 
Kvadrat stana, kao i ranijih godina, najskuplji je u Beogradu, gde je u "Beogradu na vodi" kvadratni metar dostigao 9.124 evra. Tu je prodat i najskuplji stan u Srbiji, za 1.380.888 evra. Ovaj stan ima 152 kvadrata.
 
Najskuplji stan stare gradnje u Novom Sadu prodat je za 450.000 evra. Toliko je plaćen stan u Dunavskoj ulici, veličine 168 kvadrata.
 
Prosečna cena kvadrata stana u Novom Sadu iznosila je isto u starogoradnji i u novogradnji – 1.194 evra prema 1.198. 
 
Za najskuplju kuću u Novom Sadu prodavac je dobio 740.000 evra, ali nije navedeno gde se ona nalazi, ni kolika je površina objekta i okućnice. Za višestruko manje novca prodata je kuća u Pančevu – 160.000 evra, a sledi Subotica gde je kupac platio za kuću 155.000 evra. 
 
Najskuplji je poslovni prostor u Novom Sadu
 
Najskuplji poslovni prostor u zemlji prodat je u Novom Sadu, u najužem centru grada, u Ulici Modene, a plaćen je 5,8 milona evra. Radi se o pet poslovnih prostora, ukupne površine 526 kvadrata.
 
Za garažu u Pupinovoj palati kupac je platio 24.000 evra. 
 
Podatke o najvećim cenama nekretnina u Srbiji možete pogledati OVDE.
 
Kako prenosi "Dnevnik", u Pančevu u staroj zgradi kvadratni metar u proseku je koštao 631 evro, a u novoj se plaćao 881. U Somboru stan u starogradnji prosečno je koštao 476 evra po kvadratnom metru, a u novogradnji 706. U Vršcu kvadrat starog stana vredeo je 534 evra, a novog 745.
 
Prema rečima Ane Đurković, načelnice u Republičkom geodetskom zavodu, ako uporedimo januar 2020. sa januarom 2019, možemo da kažemo da je cena na tržištu skočila za 20 odsto.
 
"Potrebno je da kažemo da je 2019. bila rekordna kada je tržište nekretnina u pitanju. Na samom početku ove godine, taj trend se nastavio", kazala je Đurkovićeva za RTS.
  • jovicA

    09.09.2020 16:04
    komplex botova
    Čitam ove komentare i nešto se čudim: kako to da "Stole", "B", "Zoka", Liša", "Vlajo" i "R" prave identične pravopisne greške. Prosto za nepoverovati. Kao da je ista osoba pisala. Na stranu to što pišu i slične komentare ;)
    Inače, jasno je da se kupovinom nekretnina pere novac, jer se još uvek ne postavlja pitanje "odakle ti pare", kada se kupuje nekretnina. E sad, što to podiže cenu kvadrata, pa stan u Novom Sadu košta kao cela ulica u nekom Banatskom selu, ili pola seoskog atara, koji može da prehrani pola Srbije, to je druga priča.
    Onaj ko je zaista zaradio pare, ne ulaže ih u nekretnine, jer se razume u posao. Lično znam više ljudi, koji su vlasnici firmi, sa po više desetina zaposlenih i svi mi kažu da je ulaganje u nekretnine najveća glupost, jer se uložen novac počinje vraćati tek posle 20-ak godina.
  • zero kewl

    09.09.2020 11:18
    @B
    Hahaha,kakav mozak.
    Pa Vi ste "mukica", koji je pobegao u taj truli kapitalizam a sad hoće da sačuva Novi Sad!?
    Uživajte u nekretnini i novom predlogu poreza na imovinu. Brzo ćete nazad u švabiju da metete feces.
  • R

    09.09.2020 09:23
    @jaPAja
    Ti si druže ostao u komunizmu i to debelo. Ćuti i grickaj to štosuti crveni dali. Toti je najpametnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.