Vlada Srbije usvojila ugovor za Fruškogorski koridor

Komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vredan 606 miliona evra, usvojen je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.
Vlada Srbije usvojila ugovor za Fruškogorski koridor
Foto: 021.rs
Ovo je danas za Tanjug izjavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
 
Ona je podsetila da je Srbija pre mesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, da je odobren kredit za finansiranje Fruškogorskog koridora.
 
"Sve nadalje su sada tehničke stvari. Mi ćemo do kraja godine završiti projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na Fruškogorskom koridoru", rekla je Mihajlovićeva.
 
Ističe da će početak radova zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer deo avansa daje Vlada Srbije, a drugi deo ide iz kredita.
 
Mihajlović navodi da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma-Šabac-Loznica.
 
Fruškogorski koridor deo je putnog pravca Novi Sad - Ruma - Šabac - Loznica - granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i širim okruženjem. Koridor će povezati i tri opštine - Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.
  • Voja

    18.09.2020 09:16
    Obećanja
    Taj koridor je vojvođanski BG metro.Oni vladaju na taj princip velikih obećanja koja odlažu godinama.Te čekamo Kineze, pa onda uslađujemo budžet.Krenuli smo, samo što nismo, sve je spremno i ničega nema:-)
  • Ilija Čvorović

    16.09.2020 22:07
    Koja Vlada?Koliko smo obavešteni Vlada nije još formirana,što znači da je Ustav opet prekršen i da je ugovor potpisala neka grupa huligana.Ako ni za šta,za ovo ćete da robijate jednog dana.
  • Novosađanka

    16.09.2020 17:06
    Ta nemojte kasti
    Hoće li koridor biti popločan dijamantima ili vi to planirate ponovo da nas masno pokradete? Retoričko pitanje, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.