Grad ponovo traži firmu za radove koji će promeniti izgled centra Novog Sada

Uprava za građevinsko zemljište i investicije tenderom ponovo traži firmu koja će izvesti radove u okviru parternog uređenja dela centra Novog Sada.

Prethodni tender na kome je bila samo jedna ponuda nije uspeo jer je ponuda imala niz neodstataka, o čemu više OVDE.

Nova javna nabavka je istovetna prethodnoj, a podrazumeva radove oko Srpskog narodnog pozorišta procenjene na malo više od 315 miliona dinara.

Rekonstrukcija dela centra Novog Sada podrazumeva parterne i hortikulturne radove na Pozorišnom trgu, u delu Uspenske ulice i u prolazu između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra na površini od 8.110 kvadrata, od kojih je oko 2.810 kvadrata predviđeno za zelenilo.

Planirano je da okolina SNP-a bude popločana granitnim i behaton kockama, da bude izgrađena fontana umesto zelene površine kod nikada završene zgrade Poštanske štedionice i da budu postavljeni informacioni displeji, klupe i drugi urbani mobilijar, kao i memorijalna traka koja će ići linijom nekadašnje male Jevrejske ulice, a koja je srušena zbog izgradnje SNP-a. Drveće će biti postavljeno u betonske jame.

Više o budućem izgledu Pozorišnog trga pročitajte OVDE.

Procena je da će ovi radovi trajati oko 10 meseci.

  • anti bot

    17.09.2020 19:18
    @Штрандуша

    da li je u sendvic stavljena i sunkarica?
  • Vlada

    17.09.2020 17:58
    @Штрандуша

    Šetnja za porodicu, Kosovo je Srbija, Patrijarh Pavle je svetac, bosanski migranti su patriote, Smrdija je država. Manje si idiot ako veruješ u Deda mraza nego u ove idiotluke.
  • Suljo

    17.09.2020 17:49
    Suljo
    Treba napraviti bazen za javno kupanje otvoreno zatvorenog tipa. Spomenik vođe AV minimum 35 metara sa nekim kićankama u pozadini prži južni meloš žena od sultana uz prodajne štandive i sve uz to što ide. Ma ide bre bićemo jači i od istambula. PS: ma koćega znati sa kavim budalama imamo posla možda se još i prime hm...ko ćega znati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti