Šamponom pokvarili fontanu u Porti

Fontana u Katoličkoj porti ne radi zato što je tokom prošle jeseni pokvarena tako što je u nju sipan šampon, rekao je Radiju 021 portparol "Vodovoda" Davor Santrač.  
Fontana u Katoličkoj porti ne radi zato što je tokom prošle jeseni pokvarena tako što je u nju sipan šampon, rekao je Radiju 021 portparol "Vodovoda" Davor Santrač. On je kazao da taj problem postoji već godinama i da naizgled benigna stvar kao što je sipanje šampona ili deterdženta u fontanu može napraviti veliku štetu.

 

"To možda izgleda atraktivno, ali može da izazove težak kvar čija popravka košta i do nekoliko desetina hiljada dinara. Mi smo više puta apelovali na ljude da to ne rade, ali uzaludno i sad imamo fontanu u centru koja nije funkcionalna", izjavio je Santrač i dodao da ovakve ispade prave uglavnom mladi koji noću sede kod fontane.

Nikome od Novosađana koje smo pitali zašto ne radi fontana u Porti nije palo na pamet da je za to kriv šampon, a razlozi koje su navodili su bili veoma raznovrsni.

"Pa neko je uzeo pare za izgradnju tih fontana"
"Neko je tu morao da opere novac"
"Ne razumem zašto ne radi fontana. Koliko ja znam tehnički je ispravna, tako da ne znam da li se štedi na struji ili je nešto drugo u pitanju"

Dok su se jedni bavili razlozima zbog kojih u fontani nema vode, drugi su samo sa razočaranjem konstatovali da sada ovaj trg deluje jadno i da ovako zapuštena fontana predstavlja ruglo centra grada. Iz Vodovoda kažu da bi fontana u Katoličkoj porti trebalo da bude popravljena u narednih desetak dana i apeluju na građane da se suzdrže od ubacivanja stvari kojima tamo nije mesto. (V. Kešelj)

  • cosmopolita

    02.09.2014 08:48
    da je narod...
    civilizovan, vaspitan i primeran, Fontana bi radila danonocno, trg bi bio cist, kao sto je to u mnogim evropskim gradovima! zapitajte se malo i pogledajte oko sebe!! bahatost,neodgovornost, primitivizam, to je odlika mnogih koji bezobzirno sve unistavaju, a onda im je kriv kurta i murta, drzava i ostali. sramota za novi sad, grad culture i dobrih domacina koji su se ocigledno izgubili u naletu onih kojima nije stalo do kulturnog ponasanja.
  • collar

    12.07.2011 14:36
    Sacuvati ili Rusiti
    Citam komentare i svi ste u pravu ali opet nismo resili nista.Nikom nismo dali rok da to oprave i osposobe a iza neucinjenog da im obecamo da cemo odrzati performans sa macolama u rukama i ukloniti fontanu za jedan dan.Imace jedan problem manje a koliko nas se okupi toliko problema vise.Ali to je samo pocetak,na svaku njihovu nesposobnost i bahatost,macole u ruke pa da vide da je fontana bio sitan problem.
  • h1n1

    07.06.2011 08:24
    xaxaaa
    ukinuo beeejalac vodu jer mu neko sa šamponom ubio crve i gliste u zdravoj pijaćoj vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti