Kampanja "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" počinje sutra prikupljanjem potpisa u Zmaj Jovinoj

Kampanja protiv projekta "Novi Sad na vodi" počeće u ponedeljak, 19. oktobra na štandovima na početku Zmaj Jovine ulice.
Kampanja "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" počinje sutra prikupljanjem potpisa u Zmaj Jovinoj
Foto: 021.rs
Ova kampanja će početi prikupljanjem potpisa građana protiv "Novog Sada na vodi" i deljenje lista "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!". 
 
Potpisi će se prikupljati od 12 časova.
 
Organizatori akcije su nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK "Vasa Stajić", Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret.
 
"Projekat koji se kolokvijalno naziva 'Novi Sad na vodi' podrazumeva izgradnju ogromnog, predimenzioniranog stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada. Projekat prate brojne neregularnosti. Ukoliko dozvolimo da taj kompleks bude izgrađen, to će biti velika pobeda političara, tajkuna, građevinara i investitora, a strašan poraz Novog Sada i Novosađana. Gradska vlast i firma 'Galens' prihodovaće stotine miliona evra, a naš grad i njegovi stanovnici biće - višestruko oštećeni", navode organizatori.
 
 
Foto: List koji će biti deljen
 
Zaključuju da novosadska vlast, zarad prihoda, od kojih će jedan deo zasigurno završiti u privatnim džepovima predstavnika vlasti, neće prezati od toga da pogazi međunarodne standarde, da se ogluši o upozorenja struke i građana, neće prezati ni od toga da poplavama ugrozi Novi Sad i okolinu, da uništi "zelenu oazu" Novog Sada i izvrši do sada na ovim prostorima neviđen ekocid.
 
Podsetimo da je tribina pod nazivom "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" organizovana sredinom septembra na prostoru prekoputa brodogradilišta i njoj je prisustvovalo više od stotinu Novosađana. O čemu je sve bilo reči na ovoj tribini možete pročitati u našem tekstu OVDE.
 
Više o samom projektu "Novi Sad na vodi" možete čitati OVDE.
  • SLOBODNA VOJVODINA

    21.10.2020 17:00
    SVI ZNAMO - da se iza floskule "Urbanizacije Novog Sada" krije PRANJE KRIMINALNOG NOVCA u Novom Sadu - a da je SNS zapravo utociste kriminalaca i ratnih zlocinaca sa prostora Balkana (Republike SrBske, Crne Gore i Kosova). I to su likovi, ciji kapital treba traziti na stratistima - genocidu, trgovini narkoticima, oruzjem itd. A Novi Sad je PRAONICA. I boli ih uvo - da li ce praviti KOKOSINJAC od grada - da li ce upropastiti grad; ugroziti bilo sta - samo da se lova opere. I sad se po Novom Sadu puca, tuce, ucenjuje...Opozicije tu ni nema - a raja je besna; nema ko da je vodi. Sve ce to dovesti do stvaranja RADIKALNE OPOZICIJE - kakvu Vlasti jos nisu doziveli. A onda ce biti guzve. I to kakve.
  • Uros

    21.10.2020 01:06
    @Samo posmatram
    Vecina ih je takvo, kad osete pare napolju odmah su popili svu pamet sveta, najbolji, najveci, najjaci,... narcisoidnost do vasione.... upsss odmah iza Vodje.... a i bezosecajnost (namerno ili slucajno) za narod u Srbiji i za njihov usran i jadan zivot je takodje njihova odlika.... Svakako dijasporac je poseban lik uziva u blagodetima demokratije i jakih institucija a podrzava jednog autokratu i rusitelja institucija u Srbiji....
  • Samo posmatram

    20.10.2020 23:13
    @Lemi
    Imaš pravo za onog dijasporca, u sve se razume, a i botovi mu “drže” stranu.

    Napustio je Srbiju, jer mu nisu odgovarale demokratske promene nakon pada Zlobe i eto, dočekao je povratak svojih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti