Pregled nedelje na 021: Skupštinski blejači, prodaja simbola gradske afere, "Skadar na Bojani"

Još jedna nedelja je na izmaku. U proteklih sedam dana novinari 021.rs su vam donosili priče o svim važnim gradskim temama.
Pregled nedelje na 021: Skupštinski blejači, prodaja simbola gradske afere, "Skadar na Bojani"
Foto: 021.rs
Nedelju za nama obeležile su investitorske i budžetske teme, ali i neke druge, podjednako zanimljive i važne.
 
1. Kompleks ATP Vojvodina, simbol afere iz perioda dok je Maja Gojković bila gradonačelnica, prodaje se po početnoj ceni od 6,6 miliona evra. Međutim, ova niska cena otvara jedno pitanje - da li je kupac unapred poznat? Upravo o tome možete da čitate na OVOM LINKU.
 
2. Grad da bi se menjao, potrebno je prvo ispoštovati neke procedure. Nekada deluje da su u Novom Sadu one samo "pro forme". Ovog puta, grad je doneo odluke da napravi nove urbanističke planove Salajke i Alibegovca, ali i da promeni plan za deo centra zbog podzemne garaže. Više o tome OVDE.
 
3. Ove nedelje održana je još jedna sednica Skupštine grada. Po svemu sudeći, odbornicima nije bila preterano uzbudljiva, s obzirom na to da je veliki broj njih vreme "ubijao" igrajući igrice, dopisivajući se ili pak čitajući 021.rs. Kako je to zabeležio naš reporter, pogledajte u FOTO-GALERIJI.
 
4. Korona virus je uticao mnogo na naše živote, ali je uspeo i da prekroji novosadski budžet. Grad mora da odloži neke investicije, ali istovremeno i da izdvoji 1,2 milijarde dinara da bi pokrio sudske kazne. Više o tome na OVOM LINKU.
 
5. U nedelji za nama se saznalo i da Agencija za sprečavanje korupcije neće istraživati pokrajinskog premijera Igora Mirovića, zbog toga što je priznao da je službena "škoda" bila u Lučanima na dan izbora. Ispostavilo se da vozilo koristi potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica. O tome čitajte OVDE.
 
6. Počeli su radovi i na novosadskom "Skadru na Bojani", odnosno nikada završenoj zgradi Poštanske štedionice. Već decenijama stoji prazna zgrada na jednoj od najprometnijih gradskih lokacija, a nikako da se završi. Sada su radovi ponovo počeli, ali o čemu se radi - nepoznato je. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
  • Odbornik

    19.10.2020 17:10
    Videćemo da li će se sada nešto promeniti jer je sefic napicio danas pošteno svoje drage odbornice koje vise na telefonu.
    Sramota kolike pare dobijaju a nisu u stanju sednicu ispoštovati
  • Cattanicorrado

    18.10.2020 22:11
    Sve teme o kojima ste pisali svode se na kriminal, korupciju, bahatost, neodgovornost...... To je naša sadašnjost i budućnost njihove dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti