Inspekcija kaznila skoro svaki jedanaesti kontrolisani lokal u Novom Sadu

Gradska inspekcija je u proteklih mesec i po dana obavila 742 kontrole ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i skoro svaki jedanaesti je zatečen u prekršaju, uglavnom zbog prekoračenja radnog vremena, saznaje 021.rs.
Inspekcija kaznila skoro svaki jedanaesti kontrolisani lokal u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U Upravi za inspekcijske poslove za 021.rs navode da su od 1. septembra do 13. oktobra samostalno ili po prijavi građana obavili 742 kontrole lokala i izrekli 62 prekršajna naloga, od toga 45 zbog prekoračenja radnog vremena, a 19 za nepropisno postavljanje izvora buke.

U ovoj službi podsećaju da se tokom navedenog perioda zbog mera koje se preduzimaju zbog epidemije Covida-19 menjalo radno vreme ugostiteljskih objekata i da je trenutno dozvoljeno da rade od 6 do 23 časa.

Na osnovu navedene Odluke o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Novog Sada predviđene su novčane kazne, i to za pravno lice 150.000 dinara, preduzetnike 75.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice 25.000 dinara.

Međutim, komunalna milicija nema pravni osnov da ugostiteljski objekat zatečen u prekršaju na licu mesta isprazni ili zatvori, tj. da na licu mesta izrekne meru privremene zabrane obavljanja delatnosti.

  • joco

    19.10.2020 21:05
    VERUJEM
    Ali čiji vlasnik nije član SNS!
  • g pen

    19.10.2020 13:08
    Kafici su stub privrede? Au,.... pa mi smo u s.anju i bez Kovida.
  • Komsa

    19.10.2020 13:04
    oo
    U mojoj zgradi, mali lokalni kafic radi opusteno do 1 ili 2 nocu. Kao zatvore, pa sede unutra i tresti muzika do sitnih sati. Bila tema na sastancima kucnih saveta, odlazili ljudi da lepo zamole i konobare i vlasnika, zvali komunalce koji su i dolazili, ali lokal i dalje radi bez ikakvih problema.
    Bice da gazda ima dobru vezu gde treba ili placa kome treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti