Izabrani projektanti koji će analizirati kako se vozi u kružnim tokovima u Novom Sadu

Projektantske kuće Adomne i MHM-projekt radiće na studiji bezbednosti saobraćaja u kružnim tokovima u Novom Sadu, epilog je tendera Gradske uprave za saobraćaj i puteve.
Izabrani projektanti koji će analizirati kako se vozi u kružnim tokovima u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Firme su se jedine javile na tenderu i dobile posao vredan 3,3 miliona dinara bez PDV.
 
Dobile su rok od 240 dana tj. narednih osam meseci da završe studiju i predaju je Gradu, a koji će je dalje koristiti za, očekuje se, bolje projektovanje kružnih tokova u Novom Sadu.
 
"Da bi se na pravi način sagledali dosadašnji efekti i budući potencijali primene kružnih raskrsnica, neophodno je izvršiti analizu bezbednosti saobraćaja na kružnim raskrsnicama na području Grada Novog Sada", navela je Gradska uprava u dokumentaciji za javnu nabavku, a kao osnov za traženje ovakve studije.
 
Studija bi, procene su, trebalo da pomogne u smanjenju broja udesa, podizanju svesti o kružnim tokovima, mapiranju koji problemi postoje u postojećim kružnim tokovima (analiza ponašanja učesnika u saobraćaju, analiza saobraćajnog okruženja, analiza elemenata puta i kružnih raskrsnica, definisanje tipičnih situacija koje povećaju rizik odvijanja saobraćaja) i kako može da se unapredi saobraćaj.
 
Biće analizirano kojom brzinom se vozači kreću u kružnom toku, kako dolazi do nezgoda i konflikata u kružnom toku, te koliko su isti bezbedni i dobro projektovani.
  • Banderaš

    28.10.2020 07:36
    Korupcija
    Svi vozači na svetu su završili obuku i Nemački,Švajcarski,i Austrijski,Holanski,Srpski vozači pa se samo u Srbiji povećava brzina ispred kružnog toka,samo u Srbiji se misli da u kružnom toku mogu preticati,biti bahate siledžije. Ovom narodu treba duhovno obrazovanje,kultura,pismenost i kultura,a to se stiče iz knjige,a ne iz Heppy tv,Pink tv,uz kristijana,Marića,Kiju i sličan ološ.
  • Mile

    27.10.2020 23:17
    U 2 nivoa preko kružnog toka napraviti mostove preko kojih će se odvijati saobraćaj onih koji idu pravo tako da nema ulaska u kružni tok za prolazak pravo. Slično se da videti i u planu novog mosta kod mornarice koji će se podizati preko kružnog toka na Bul Evrope i Patrijarha Pavla i još preko 1 ili 2.
  • МилеНС

    27.10.2020 21:42
    Анализа за Џ, наставак...
    У претходни подужи коментар нисам успео спаковати тачку 10) Свесно, намерно заустављање возила и то: а) у САМОМ кружном току, б) на самом излазу из кружног тока, в) на пешачком одмах по излазу или одмах после пешачког, и све то ради прикупљања/"избацивања" сапутника у возилу!!! Значи јутарње и послеподневно развожење колега/колегиница, вечерње скупљање ортака/девојака за блеју и где ћеш бољег места за "утовар/истовар" него тачно у кружном току или буквално на излазу из истог... ?!?!? Алоо, земљани ?
    Закључак анализе: Када саберете претходних 9 и ову 10. тачку мислим да сам покрио све што сам до сада лично видео.. Из примера се могу извести ТРИ кључна проблема: 1) Лоша обука нових млађих и незнање "старијих" возача; 2) врхунска безобзирност и бахатост возача и генерално нашег друштва , све већа из године у годину и 3) не толико стручно планирање величине токова и места за пешачке прелазе.
    Поклањам своју анализу од 30-так минута граЦким оцима и то за Џ а те силне милионе које планирају бацити нека покрпе и санирају градске саобраћајнице које су у стању распадања!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.