Na ulicu zbog neplaćenih komunalija

Devet novosadskih porodica naći će se na ulici, jer će im javno preduzeće "Informatika" zapleniti stanove zbog neplaćenih računa.
Devet novosadskih porodica naći će se na ulici, jer će im javno preduzeće "Informatika" zapleniti stanove zbog neplaćenih računa. Kako za 021 kaže portparolka ove firme Gordana Galešev, radi se o dugovanjima koja su dostigla i do milion dinara.

"I pored svih koraka koje smo preduzeli da do zaplene nepokretne imovine kao poslednjeg koraka ne dođe, ovi građani su dužni od 400.000 do milion dinara za neplaćene račune", kaže Galešev za 021.

Ovo preduzeće dva puta godišnje šalje opomene pred tužbu na oko deset hiljada adresa. Prema njenim rečima, na doboš će za sad devet stanova, mada se čekaju podaci o još pet predmeta koji bi mogli da uđu u ovu proceduru.  "Nekoliko stanova su već bili na prodaji, ali je konačna odluka odlagana ili je išla bez uspeha. Za pet stanova je postupak u toku, pa ćemo procenti šta će biti sa njima", navodi ona.

Galešev napominje da kompanije i preduzeća koja duguju za neplaćene račune "Informatici" nisu obuhvaćeni procesom zaplene. (M.S.)

  • novosadjanka

    13.10.2011 18:40
    zakoni fizike
    Kazu da se tocak okrece, a da batina ima dva kraja , nekad su uposleninici JKP stan pravili po vise kuca, sto ovde sto onde i sta sada mnogi bolesni,neki poumirali , a kod mnogih se onde kuce porusile sve je to odavde islo !!!! I da li je fizika tacna ?
  • zoe

    09.06.2011 20:31
    kome?
    A kome ce prodati tolike stanove??????????
  • Del Boy

    09.06.2011 08:56
    Mućke
    Neko je napisao komentar da Informatika daje ovlašćnje advokatima da pokreću postupke pred sudom radi naplate dugovanja. Zašto?

    Najmanji iznos advokatske tarife nije 40 evra kako je neko napisao, već 5.000,00 dinara.Tu se svi tale. Ako 10.000 dužnika koji su opomenuti završe na sudu platiće najmanje 50.000.000 miliona ili 500.000 evra.

    Pri tome kompletnu dokumentaciju i predlog za izvršenje urade radnici Informatike a advokat čak i nestavlja pečat jer se radi na obrascu koji je odštampan sa pečatom.

    Koliko kome od tog novca ide verovatno nikada nećemo saznati, i sad je jasno zašto sa svakom promenom direktora dolazi i promena advokata.

    Advokat ne radi ništa, sve tehnički odrade radnici informatike kompjuterski, a građani za to plate advokatu 500.000 Evra, neka se advokat utali trećinu, trećina direktoru i trećina stranci koja ga je protežirala, i svi srećni i veseli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti