Sportsko društvo "Partizan 2" peticijom traži podršku građana da sačuva objekat kod Jodne banje

Sportsko društvo "Partizan 2" pokrenulo je peticiju za očuvanje objekta koji koriste u Ulici Uroša Predića 6, jer predlog novog urbanističkog plana za taj deo grada predviđa da se prizemna kuća iz tridesetih godina sruši i da tu bude izgrađena dvospratnica.
Sportsko društvo "Partizan 2" peticijom traži podršku građana da sačuva objekat kod Jodne banje
Foto: 021.rs
Peticija se može potpisati još danas, 26. decembra, jer je rok za predaju primedbi sutra, 27. novembar, a poziv za pomoć sugrađanima su poslali ovako kasno jer nisu do pre nekoliko dana ni znali šta su urbanisti predvideli planom.
 
Kako su za 021.rs naveli u SD "Partizan 2", oni su slučajno od komšije saznali za izmene plana i odlučili da reaguju kako bi se saočuvala namena objekta, a iznenadilo ih je šta se radi jer su bili uvereni da kuća, sa okolnim vilama i objektima, čini kompleks pod zaštitom.  Objekat gde radi "Partizan 2" je u vlasništvu Grada Novog Sada, dok je ovo sportsko društvo korisnik. 
 
Jasna Jelovac iz Partizana 2 kaže za 021.rs da se slažu sa time što je u planu ostavljen da prostor i dalje ima sportsku namenu, ali da je previše da se zida dva sprata.
 
"Smatramo da je prizemlje plus dva sprata (p+2) itekako previsoko u odnosu na okruženje gde je svuda P+1, da za takvim objektom nema potrebe i da ne bi bio samoodrživ. Sadašnji ima i svoju istorijsku, društvenu i arhitektonsku vrednost, a još tridessetih godina prošlog veka je bio sedište Pevačkog mađarskog društva", navodi Jelovac dodajući da se u objektu od 1951. godine pa sve do danas, deca, omladina i odrasli bave sportom.
 
Sagovornica 021.rs iz Partizana 2 dodaje da su u prigovoru naveli da se, ukoliko je neophodno da se radi rekonsturkcija i proširenje, ide na spratnost do jednog sprata i eventualno možda još potkrovlje. Ona kaže da ih brine to što postoje indicije da je neko zainteresovan za ovu parcelu.
 
"Sa namenom prostora za sport i rekreaciju neko može, ako napravi novi objekat, slobodno da uvede i fitnes i velnes, a ako to uradi, može i neke druge usluge da uvede. U međuvremenu će proći godine i taj neko će biti u prilici da promeni namenu objekta i onda više neće biti Partizana i sportsko-rekreativnog centra. Smatramo da su ovo neki početni koraci koji se preduzimaju kako bi se obezbedili novi uslovi, promenila namena i izgradio novi objekat na mestu starog", priča naša sagovornica iz sportskog društva.
 
Prigovori na Nacrt plana generalne regulacije prostora između ulica Mičurinove, Novosadskog sajma i Futoške se mogu podneti Upravi za urbanizam u školskoj 3, dok se peticija može potpisati u prostorijama Partizana 2 u Uroša Predića 6 danas od 12 do 15 časova i od 17 do 21 čas. Takođe, građani peticiju mogu potpisati i u elektronskom obliku OVDE.
 
Javna sednica Komisije za planove na kojoj će se razmatrati prigovori je 17. decembra u Amfiteatru Spensa, od 9 časova.
  • Mirna

    26.11.2020 20:37
    @Milan NS
    Ako ste pogledali gore sta sve pise i ako su oni sami rekli da ce se renovirati i dozidati dva sprata, a namena ce ostati ista. Sami kazete za male pare moze se iznajmiti prostor, sada ce se renovirati pa ce se na dva sprata moci iznajmiti i koristiti veci prostor. Ne mracite, procitate naslov i popili ste pamet celog sveta. Mene samo zanima gde to moze da se gradi bez papira, ako mislite na Grbavicu i Detrlinaru ah da secam se, gradili su pre nekih 10 godina zgrade bez ijednog parkinga pa se sada to ispravlja i gradjani od svog poreza placaju parkinge na Bulevaru Evrope, jer investitori su nekada bili zasticeni kao beli lavovi.
  • Vlada

    26.11.2020 19:04
    @Maya the Bee
    Bravo. Upravo tako.
  • Maya the Bee

    26.11.2020 17:48
    Jeste G ali nije Galens...
    ...već Genesis. Vlasnica privatne bolnice "bacila oko" na susedni plac. Učinimo sve da Partizan II sačuvamo i za naredne generacije malih i velikih sportista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.