Bivši direktor Spensa pokušao da sakrije zagađenje vode u bazenima, sad dobio funkciju u Pokrajini

Bivši direktor Spensa Milan Jarić, koji je u februaru ove godine podneo ostavku nakon pisanja 021.rs o zagađenoj vodi na bazenima, postao je v. d. pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam u Pokrajinskoj vladi.
Bivši direktor Spensa pokušao da sakrije zagađenje vode u bazenima, sad dobio funkciju u Pokrajini
Foto: 021.rs
Ovu odluku donela je Pokrajinska vlada 25. novembra, a za 021.rs ju je potvrdio i predsednik Gradskog odbora SDPS-a Slobodan Veselinović.
 
V. d. status pomoćnika sekretara u sektoru za turizam i regionalno-privrednu saradnju trajaće tri meseca. Njegov prethodnik Sergej Tamaš podneo je pismenu ostavku na funkciju, što je Pokrajinska vlada i konstatovala.
 
Na istoj sednici je nekadašnji pomoćnik sekretara za energetiku Slavoljub Arsenijević imenovan za v.d. podsekretara u sektoru privrede i turizma, takođe na period od tri meseca. 
 
 
Jarić, ekonomista i član SDPS-a Rasima Ljajića, dospeo je na ovu funkciju nakon koalicionog dogovora Ljajića i Igora Mirovića, mandatara i novog-starog predsednika Pokrajinske vlade. 
 
Podsetimo, 021.rs je u februaru otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju bazenske vode trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je, tada na čelu sa Jarićem, kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostavilo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE.
 
Da je postojao problem sa zagađenjem tada nije znao ni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je na pitanje 021.rs o saznanjima o prisustvu otrova rekao da je dobio informaciju od nadležnih u Spensu da je u pitanju kvar na trafo-stanici.
 
Dok je Jarić bio direktor Spensa dogodilo se i to da je Novi Sad izgubio domaćinstvo Svetskog prvenstva u hokeju za igrače do 18 godina. Šampionat je samo dan pred početak turnira premešten u Beograd, a razlog je bio u lošem kvalitetu leda. Iako je Jarić tvrdio kako su sve smetnje bile otklonjene na vreme i da je prvenstvo moglo da se održi na Spensu, u Savezu hokeja na ledu Srbije su tada za 021.rs naveli da su morali praktično za jedan dan da organizuju novo prvenstvo. Više o tome na OVOM LINKU.
 
Vučević je, nakon uvida u pravu situaciju, poručio da očekuje da Jarić sam podnese ostavku, što je ovaj i učinio istog dana. Potom je postao savetnik direktora Spensa.
 
Jarić je nekada bio član Demokratske stranke, a za vreme vlasti ove partije u gradu bio je pomoćnik direktora "Lisja". 
 
U zvaničnoj Jarićevoj biografiji se navodi da je rođen 1972. godine u Novom Sadu. Završio je srednju elektrotehničku školu, 1996. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici, a 2007. godine magistirao na Univerzitetu "Braća Karić". Od 1997. godine radio je u "Elnosu", a od 2001. u "Guminsu". U "Lisju" je bio zaposlen od 2003. godine.
 
Prema poslednjoj imovinskoj karti u Agenciji za sprečavanje korupcije, Jarić poseduje jedan jednoiposoban stan, polovinu vlasništva nad jednom garsonjerom i jednim dovosobnim stanom. Naveo je i da u svom vlasništvu poseduje "pežo 407". Kao direktor Spensa primao je platu od 129.000 dinara. 
  • Anonim 123

    23.12.2020 18:26
    Jaric je napravio je 307 miliona minusa za godinu dana ! Dobio je Spens za adaptaciju svlacionica,tuševa 10 miliona dinara.To što je urađeno ne vredi ni milion.
  • Toza

    13.12.2020 19:38
    Krkorasim
    Rasimu od ruke idu samo funkcije, nagradjen zbog Slobe bice nam veciti kadar kao Krkobabic.
  • Mm

    11.12.2020 00:42
    Kom
    Sve vezano za Rasima je katastrofa. Kadar nula a napreduju. U ministarstvu sve klimaci glavom i grebatori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti