Otvoren kol centar za pomoć novosadskim studentima koji su u karantinu

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da se samoizoluju zbog kontakta sa zaraženima.
Otvoren kol centar za pomoć novosadskim studentima koji su u karantinu
Foto: 021.rs
Studenti kojima bude potrebna pomoć o tome će obavestiti kol centar SMS porukom ili pozivom, a operateri kol centra će volonterima koji su najbliži studentima preneti šta je kome potrebno i doneti im pomoć na vrata.
 
Sporazum je potpisan sa udruženjima studenata Prirodno-matematičkog, Pravnog i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, čijih će 10 volontera u slučaju infekcije njihovih kolega nabavljati za njih hranu, lekove i pružiće im psihološku podršku.
 
Studentima kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti na brojeve telefona 064/899 19 60 i 064/899 19 61, dok je mejl adresa za komunikaciju covid19@scns.rs.
 
Direktor Studentskog centra Zoran Martinović rekao je da je studentima koji obole ili su u samoizolaciji obezbeđeno redovno snabdevanje hranom, lekovima, pranje i zamena posteljine.
 
Martinović je naglasio da su higijenske mere podignute na maksimum, da se svi domovi, osim što se svakodnevno čiste, dezinfikuju više puta nedeljno.
 
Naveo je i da svi studentski domovi koji pripadaju Studentskom centru imaju obezbeđene sobe za izolaciju studenata zaraženih Covidom19.
  • ss

    03.12.2020 14:01
    Treba sve njih poslati kućama, ali ovde su žurke i provod! Da li infektolog koji radi u Domu zdravlja studenata, njima pomaže, ili svi moraju u gužvu svih nas građana u covid ambulantu na NN?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti