Vučević i Stefanović se dogovaraju: Nova kasarna i civilno vojna bolnica za Novi Sad

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o projektu izgradnje kasarne "Majurska ada", koji bi podrazumevao razmenu imovine između Grada Novog Sada i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Time bi Rečna flotila, Prva brigada i druge jedinice Vojske, koje se nalaze na teritoriji Novog Sada, bile smeštene u jednu moderno izgrađenu bazu, koja bi bila jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope, a sistem odbrane bi ustupio Gradu kasarne i lokacije u kojima se ili trenutno nalaze jedinice ili su proglašene neperspektivnim u prethodnoj deceniji i ponuđene na prodaju.
 
Stefanović i Vučević su, takođe, na sastanku razgovarali i o izgradnji civilno-vojne bolnice na teritoriji Novog Sada, prve takvog tipa u Srbiji, u kojoj bi bili angažovani i vojni i civilni lekari i koja bi bila otvorena za sve građane.
 
Govoreći o dosadašnjoj saradnji sistema odbrane i ove lokalne samouprave, sagovornici su između ostalog ocenili i da je pripremanje Novosadskog sajma za privremenu kovid bolnicu početkom decembra prošle godine koje su vojska i lokalna samouprava obavili za svega 24 sata primer da je ta saradnja na dobrom nivou. Oni su podsetili i da Vojna bolnica Novi Sad od početka novembra ponovo prima pacijente obolele od kovida i da je do danas zbrinula 319 pacijenata.
  • Bojan

    17.01.2021 15:34
    @Zoran bozin

    Kasarna dr Arčibalda Rajsa stoji prazna skoro 20 godina i verovatno bi se srušila da neko malo jače lupi vrata - znači taman kao i Vojska Srbije.
  • Zoran bozin

    16.01.2021 20:45
    Kasarna dr arčibala rajsa
    Kasarna je u odličnom stanju i na dobroj lokacoji na futoškom putu kasarna se zove dr arčibala rajsa nekad su tu bili.lekari

  • Marta

    15.01.2021 11:07
    Ha ha ha ha ha
    Lopovska vlast! Zasto ne sredite postojece kasarne u NS, prevaranti jedni! Ili je to za nekog investitora? MUFLJUZI I PREVARANTI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti