Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15 godina

Gradska vlast odredila je u budžetu za ovu godinu trošak od 239 miliona dinara za kupovinu zgrade u Stevana Branovačkog 3, koju koristi već oko 15 godina, saznaje 021.rs.
Grad Novi Sad mora da kupi zgradu koju koristi više od 15 godina
Foto: 021.rs

Iako je prvobitno Novi Sad objekat dobio od Neimara na osnovu sudskog poravnanja, u ponovljenom sporu zgrada je vraćena na spisak nepokretnosti ove firme. Kako je, u međuvremenu, došlo do stečaja, status nije rešen i sada, kao poverilac, Grad planira da kupi zgradu.

U Gradskoj kući za 021.rs kažu da je nekadašnji Zavod za izgradnju grada godinama koristio zgradu u Stevana Branovačkog na osnovu sudskog poravnanja sa "Neimarom" od 1. jula 2003. godine, ali je to poravnanje proglašeno ništavim 18. jula 2009. godine i objekat je pripao "Neimaru".

- Nakon pokretanja stečajnog postupka nad Neimarom, objekat je postao sastavni deo stečajne mase u postupku koji se vodi pred Privrednim sudom. Imajući u vidu da je objekat neophodan za nesmetano obavljanje delatnosti Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, koja je nasledila ZIG, i činjenicu da se u narednom periodu, u postupku stečaja, može očekivati prodaja predmetnih nepokretnosti, u budžetu je planirano 239 miliona dinara za kupovinu objekta u Ulici Stevana Branovačkog 3. Iznos planiran u budžetu predstavlja oko 50% vrednosti objekta utvrđene na osnovu procene Poreske uprave - navode u Gradskoj kući.

U Gradu kažu i da su već, u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, Privrednom sudu dostavili Pismo o namerama za kupovinu ove zgrade.

  • Neko pamti

    19.01.2021 08:07
    Nadogradnja
    Na toj zgradi su dodata dva sprata nakon preuzimanja od strane grada. Hoće li i to grad(građani) da otkupljuje?
  • Question

    19.01.2021 00:49
    za redakciju
    Može li neko da proveri zašto se skidaju zastave sa zgrada gradskih uprava, pa i UGZI pre nedelju dana?
  • Dulens

    18.01.2021 23:54
    Poreski dužnik
    Neimar je jedan od najvećih poreskih dužnika u državi a u isto vreme je u posedu dotične zgrade i velikog kompleksa na Limanu na lepom mestu u blizini Dunava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.