Novosađanka koja je šila maske za medicinare proglašena "Dobročiniteljem"

Novosađanka Verica Cucić Ikonov, koja je šila maske za potrebe zdravstvenih ustanova i o kojoj je 021.rs pisao prošle godine, jedna je od dobitnica priznanja "Dobročinitelj" Vlade Srbije.
Novosađanka koja je šila maske za medicinare proglašena "Dobročiniteljem"
Foto: Pixabay
Verica se angažovala na samom početku vanrednog stanja i šila je maske za medicinare i druge radnike u zdravstvenim ustanovama, koje su distribuirane širom Novog Sada.
 
Kako je prošlog marta ova knjigovođa ispričala za 021.rs, u pravljenju maski nesebično su joj pomagali suprug i komšinica.
 
Sati i sati uloženog truda isplatili su se - ustanove su dobile pomoć u trenutku kad su maske bile deficitarne, a njen trud je prepoznala Vlada Srbije, koja je na predlog Ministarstva za rad proglasila 2020. godinu za godinu solidarnosti i saradnje.
 
"Pandеmija korona virusa promеnila jе svеt iz korеna, tеstirala strpljеnjе svih nas i stavila nas prеd mnoga iskušеnja. Nеsеbični gеstovi naših dobročinitеlja, motivisani isključivo najplеmеnitijim ljudskim osobinama, bili su nam protеklе godinе i svojеvrstan motiv da izdržimo ovu borbu i pokazali nam da dobra dеla koja činimo danas, sutra postaju primеr za drugе i način na koji mеnjamo našе društvo, činimo ga solidarnijim i boljim", navode u Ministarstvu za rad.
 
Dodela priznanja je u subotu, 6. februara, u Kombank areni u Beogradu, a moći će da se prati u direktnom prenosu zbog epidemioloških mera.
 
Detaljnije o Veričinoj priči saznajte na OVOM LINKU.
  • Pmila ns

    05.02.2021 19:57
    Kakva zena
    Jako mi je drago sto je njen rad shvatio i prepoznao empatiju i solidarnost. Cestitke gospodji Cucic i pomocnicima. Ponosna sam na njenu idejy.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti