VIDEO: Novosađani protestovali na Novom naselju zbog plana koji predviđa garaže

Protest gotovo 1.000 građana zbog Plana detaljne regulacije Novog naselja, kojim se predviđa gradnja više garaža u stambenim blokovima, počeo je na parkingu na uglu Ulice Dušana Danilovića i Bulevara kneza Miloša, a potom je organizovana i protestna šetnja do bloka zgrada uz ulicu Bate Brkića.
VIDEO: Novosađani protestovali na Novom naselju zbog plana koji predviđa garaže
Foto: 021.rs
Građani su se najpre mirno okupili na lokaciji koja je jedna od onih za koju urbanisti predviđaju da bude trospratna garaža.
 
Mnogi su nosili transparente sa ekološkim porukama, ali i one sa porukama "Čuvaj mi, Bože, Novi Sad od svega što ga spopalo… Čuvaj mi barem ovo sad dok i to nije propalo", po stihovima Đorđa Balaševića i slične.
 
 
Na samom početku skupa građani su minut tišine posvetili preminulom sugrađaninu i velikom umetniku Đorđu Balaševiću.
 
 
Građanima su se obratili njihovi sugrađani iz inicijative "Za zeleno Novo naselje" koji su ponovili zahteve koji su podneti Komisiji za planove i gradskoj upravi, a koji se u osnovi svode na to da se ne ne dozvoli gradnja spratnih garaža u Kneza Miloša, Stanoja Stanojevića, Partizanskih baza i druge, kao i suterenske garaže u bloku oko ulice Bate Brkića. 
 
Nakon kratkog govora, usledila je protestna šetnja do novih blokova uz Bulevar Bate Brkića gde su planirane poluukopane garaže pod naplatom, umesto očekivanih besplatnih parkinga, a okupljanje se završilo "Čajankom" u dvorištu između ulica Anđe Ranković 11 i Živka Radovanovića 3.
 
Građani su poručili da ostaju pri svojim zahtevima i da će nastaviti sa aktivnostima na tome da se ne usvoje planirane izmene regulacionog plana Novog naselja.
 
 
Urbanisti su pokazali malu spremnost da izađu u susret građanima, tako što su preporučili Komisiji za planove da se odustane od gradnje garaže na uglu Dušana Danilovića i Kneza Miloša, kao i u Partizanskih baza. Međutim, građani ukazuju na to da ostaje problem ostalih garaža, kao što je ona u Stanoja Stanojevića, odnosno niz suterenskih garaža u Bate Brkića.
 
Više o zahtevima građana čitajte na OVOM LINKU, a o tome kako je bilo na Komisiji za planove možete da čitate OVDE.

Komentari 106

  • Limanac

    22.02.2021 08:23
    @Parking
    Jedino rešenje je uvodjenje stanarske plave zone, a ovi, što su kupili stanove u zgradama bez javnog parkinga, neka se obrate Gradu da na njihovoj teritoriji Grad napravi spratne, podzemne ili kakve već god hoće garaže.
  • Miloje

    22.02.2021 00:37
    @Toma
    Jel kifla za sendvic tostirana i hrskava ili je ovaj put meka kao dusa?
  • Biljana

    21.02.2021 19:27
    ?
    Gde je planiran parking u Stanoja Stanojevića?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti