FOTO: Nesuđeni bazen na Novom naselju ponovo u gradskim planovima kao deo sportskog kompleksa

Gradski urbanisti odlučili su da parcela na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića definitivno bude namenjena za izgradnju sportskih i rekreativno-komercijalnih sadržaja, a takve namere nalaze se u Planu detaljne regulacije Novom naselja, koji bi trebalo da bude usvojen u narednom periodu.
FOTO: Nesuđeni bazen na Novom naselju ponovo u gradskim planovima kao deo sportskog kompleksa
Foto: 021.rs
Ova parcela je nesuđeni, nikada izgrađeni bazen, potom divlja pijaca, pa i parking, a trenutno nije ograđena zaštitnom ogradom i predstavlja potencijalnu opasnost.
 
 
Vlasništvo nad parcelom na kojoj je trebalo da bude izgrađen bazen u ovom trenutku dele kompanije "Delhaize Serbia" (deo međunarodnog lanca marketa) i "Capitel Light Team" iz Veternika (koju je osnovao direktor "Šajkaške" Slobodan Milić Bocara), ali nijedna od firmi u ovom trenutku nije prijavila nikakve namere da na ovoj parceli nešto gradi.
 
Na pitanje 021.rs da li je Grad pregovarao i ugovarao investiciju na ovoj lokaciji sa nekom od firmi, u Gradskoj upravi za građevinsko zamljište i investicije ne pominju nijedan dogovor osim onog od pre 13 godina sa firmom "Tuš", koja je od najavljene investicije neslavno odustala.
 
Pomenuti Plan detaljne regulacije Novog naselja je u završnoj fazi donošenja i urbanistička rešenja koja se u njemu nalaze su verovatno i konačna rešenja, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Cela parcela je površine 16.170 kvadrata i predviđena je za sportski centar sa četiri celine - bazenima sa salama za male sportove, teniski centar, fudbalski klub i sportsku halu. 
 
"Uz produžetak Ulice Bate Brkića planira se izgradnja zatvorenog bazena, koji može da bude olimpijskih dimenzija za plivanje i skokove, uz mogućnost izgradnje dodatnih bazena manjih dimenzija. Uz bazene, moguće je planirati komercijalne sadržaje u prizemlju, kao i različite sportske sadržaje na spratovima. Uz Bulevar Jovana Dučića planira se izgradnja komercijalnih sadržaja i prostora namenjenog sportskim klubovima i drugim sportskim sadržajima. Slobodan prostor unutar parcele namenjuje se izgradnji otvorenih bazena, zelenim površinama, dečijem igralištu i baštama komercijalnih sadržaja", dodaju u Upravi za 021.rs.
 
    
 
"Saga" sa nesuđenim bazenima počela je 2006. godine, kad je slovenački "Tuš" DOO zakupio gradsko građevinsko zemljište. Ugovor o zakupu potpisali su zainteresovana firma i nekadašnji Zavod za izgradnju grada 13. januara 2006. godine, zakup je uplaćen i primopredaja je finalizovana 24. marta iste godine. Zakup je bio na 90 godina, po ceni većoj od 62 miliona dinara.
 
"Investitor je od Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove ishodovao Odobrenje za izgradnju od 5. maja 2008. godine i izvršio ispravku Odobrenja za izgradnju od 15. septembra 2008. godine. Odobrenje za izgradnju predviđa sledeću namenu prostor: sportska sala sa poslovnim prostorom, sportski poslovni prostor, zatvoreni bazen i otvoreni bazen sa pratećim platoom. Međutim investitor 'Tuš' nije sklopio Ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta i nije izgradio planirani objekat", navode u Upravi za 021.rs.
 
 
Radovi nisu napredovali dalje od bazenske školjke, koja je namenu promenila u napuštenu rupu. Tek 2016. je građevinska inspekcija naložila zatrpavanje rupe duboke dva metra, ali ni taj posao nikad nije završen - naglo je prekinut i od tada se na ovoj lokaciji ništa ne dešava. Firma "Tuš" je propala, a međuvremenu pomenuta dva vlasnika ulaze u priču i kupuju zemljište.
 
Plan detaljne regulacije Novog naselja izazvao je reakcije stanovnika ovog dela Novog Sada zbog planova koji predviđaju suterenske i podzemne garaže, kao i solitere do 20 spratova, o čemu detaljnije možete da saznate OVDE. Plan predviđa biciklističko-pešačku pasarelu preko Bulevara Evrope, policijsku stanicu i drugi sadržaj, čiji detalji se nalaze na OVOM LINKU.
  • 21114

    09.03.2021 12:40
    Mažu nam oči za onaj otet sportski park kod okretnice.
  • pera

    09.03.2021 09:24
    i meni se cini da ce tu da drmu solitere kao preko puta.
    naselje je bilo olicenje planski gradnjenog naselja. ovi skakavci polako i to razvaljuju. neverovatno kolika destrukcija
  • nn

    08.03.2021 20:10
    Proverite dubinu ovaj mali gradonacelnikov ce da mazne pola metra dubine necemo smeti da skacemo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.