Milicija ispraznila stanove u Novom Sadu zbog kršenja mera

Dva stana u Novom Sadu ispražnjena su proteklog vikenda zbog kršenja kućnog reda.
Milicija ispraznila stanove u Novom Sadu zbog kršenja mera
Foto: 021.rs

U Upravi za inspekcijske poslove nisu iznosili detalje o ovim slučajevima, sem da se radi o pojačanoj kontroli poštovanja radnog vremena i epidemioloških mera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i drugim propisima.

Kako su za 021.rs naveli u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, tokom vikenda su komunalni milicioneri imali 65 prijava za remećenje kućnog reda i u šest slučajeva su ustanovili kršenje propisa. Izdali su šest prekršajnih naloga i pritom su ispraznili dva stana prilikom intervencije.

Za čitav prethodni vikend imali su ukupno 248 prijava po raznim osnovama, a najviše ih je bilo u vezi sa pojašnjenjem Uredbe o izmenama uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i remećenja kućnog reda u stambenim zgradama.

Takođe, proteklog vikenda je inspekcija obavila 727 inspekcijskih kontrola, ali kako su odgovorili za 021.rs, nije bilo postupanja jer nisu ustanovljeni prekršaji. U Upravi za inspekcijske poslove kažu da u kontinuitetu kroz preventivni pristup obavljaju svakodnevnu kontrolu i edukaciju pravnih subjekata, naročito pri svakoj izmeni uredbe Vlade Republike Srbije i naredbi štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada. To čine, kako su objasnili, sa ciljem da se otklone sve eventualne nejasnoće i kako bi se postiglo poštovanje propisanih mera.

Podsetimo, policija je 6. marta u večernjim satima prekinula korona žurku u jednoj kući na Alibegovcu na kojoj je bilo oko 60 osoba. Ovo je bio jedan od retkih slučajeva, te u Novom Sadu za sada nije bilo puno primera otkrivenih korona žurki ili kršenja drugih epidemioloških propisa da su poznati javnosti. Jedan od primera kršenja mera je otkriven kada je u kafani u Temerinskoj ulici izbila tuča u trenutku kada je objekat već trebalo da bude zatvoren, o čemu više OVDE.

Komunalna inspekcija i milicija su u februaru imali oko 8.000 kontrola zbog prekoračenja radnog vremena i sumnje na kršenje raznih epidemioloških mera, ali je broj prekršilaca toliko mali da je ispod pola procenta, o čemu možete da čitate u OVOM TEKSTU.

  • Dodjite na Telep

    12.03.2021 20:45
    Obidjite OS skolu Jozef Atila,mesecima zatrpana djubretom i iskoristenim maskama,autobuska stanica pored skolske ograde kao deponija ...1200 dece u toj skoli. ...mslm neke koristi od vas da bude.Ocitite ulice koje nikad prljavije bile nisu.
  • Razumna osoba

    11.03.2021 12:54
    Prvo dodjite jednom da ih upozorite,ako ne ispostuju zovite koga hocete.Radije biste prijavili laznu dojavu nego bili ljubazni i zamolili ih da se stisaju,jer oni verovatno nisu svesni da su toliko glasni da vam smetaju.Probajte na miran nacin,umesto sto mozete i sebe i njih uvaliti u problem zbog lazne dojave.Ako ne ispostuju,zovite.Imam i ja cerku tih godina i samo razmisljam da bi nastao mnogo vecu problem prijavom jer su verovatno i oni maloletni i samo nisu svesni da nekome toliko smetaju.
  • Gradjanka novog sada

    11.03.2021 09:08
    Molim vas ocistite grad
    Grad nam je katastrofalno prljav. Radnika cistoce nigde ni za leka. Prodjite bulevarima a da ne govorimo o drugim ulicama.praznjenje korpi sa smecem katastrofa. Ko vam je odgovoran menjajte ga.ugledajte se na zelenilo i njihove vredne radnike
    CISTOCA U NOVOM SADU NISTA NE RADI SVE JE GORE I GORE. PORAZNO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti