Za gradnju mosta i obilaznice oko Novog Sada stigle tri ponude kineskih kompanija

Kineske kompanije dostavile su tri ponude za gradnju novog mosta preko Dunava i obilaznice oko Novog Sada, koja se nadovezuje na Fruškogorski koridor, kaže gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je nakon prve sednice radne grupe za praćenje i realizaciju ovog projekta, na kojoj je prisustvovao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirović, naveo da su konstatovali da sve pripremne radnje idu po planiranoj dinamici.

"Grad Novi Sad je primio tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, a postupak će sprovoditi Koridori Srbije. Dogovorena je kompletna finansijska konstrukcija koju će pokriti Republika Srbija. Predviđena vrednost radova je oko 130 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ove kapitalne investicije", naveo je Vučević.

Gradonačelnik je dodao da Projekat obilaznice i izgradnje novog mosta na Dunavu ima i širi regionalni značaj jer će se time omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje u narednim mesecima. Time će se ovaj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proteklog vikenda je najavio skori početak radova na Fruškogorskom koridoru, kao i na mostu i obilaznici kod Novog Sada.

  • Zarko

    06.05.2021 08:48
    Pitanje
    Projekat obilazice je genijalan i ako je koviljski most i ako put prolazi kroz koviljsi atar kovilj bi morao biti priljucen na put. Znatno bi se sktatio put do N.sada sa 25 na 15 km.
  • Za logija

    11.03.2021 18:18
    @Logi-samo treba malo procitati :)
    Ovaj projekat pocinje kod Kaca, "sece" sadasnji autoput odmah izmedju naplatnih kucica i NIS/Gasprom pumpe, ide ka Dunavu, prelazi Dunav, ide iza Petrovaradina i Kamenice (ovde ce se spajati na novi most u produzetku Bul. Evrope) i tu skrece ka Fruskoj Gori, ulazi u novi tunel i izlazi "desno" od Iriga. Odatle prav ko strela do Rume i dalje na Sabac i Loznicu.
    A od Kaca ide za Zrenjanin i odatle skrece udesno ka BG.
    Jednog dana kad sve zavrse
  • Sale NS

    10.03.2021 18:51
    A penal?
    Razmišlja li iko o ispoštovanom penalu, odmah na početku meča?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti