Lončar: Uskoro zapošljavamo medicinare za novu kovid bolnicu, stanovi od 500 evra po kvadratu za zdravstvene radnike

Klinički centar Vojvodine će zaposliti medicinare koji će kroz nekoliko meseci početi da rade u Kovid bolnici na Mišeluku, koja bi posle završetka epidemije trebalo da postane Gradska bolnica.
Lončar: Uskoro zapošljavamo medicinare za novu kovid bolnicu, stanovi od 500 evra po kvadratu za zdravstvene radnike
Foto: 021.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3. On je precizirao da će za bolnicu na Mišeluku osoblje biti zaposleno i obučavano u KCV-u narednih meseci.

Lončar je dodao da za razliku od mnogih drugih država Srbija ima koga da zaposli da radi u medicinskim ustanovama i da ima dovoljno školovanog kadra. Nova Kovid bolnica bi trebalo da počne da radi 1. septembra i o tome više čitajte OVDE.

Lončar kaže i da se razmišlja o tome da se medicinarima omogući da kupuju stanove u okviru već započetog projekta izgradnje jeftinih stanova za radnike službe bezbednosti. Radi se o stanovima čiji se kvadrat prodaje po ceni od 500 evra uz otplatu i do 30 godina.

"Premijerka mi je rekla da mogu da kažem da se najozbiljnije razmišlja o tome da zdrastveni radnici uđu u kategoriju ljudi koji će moći da dobiju te stanove, kao što to mogu pripadnici službe bezbednosti. Ovo je jedna odlična i prelepa vest, koja će omogućiti još više razloga našim sestrama i lekarima da ostanu u Srbiji", kaže Lončar.

On je dodao da se sa radnim mestima, većim platama, mogućnošću specijalizacije i kupovinom povoljnih stanova, kao i drugim ulaganjima u zdravstvo radi na tome da se mladi zadrže u Srbiji.

Podsetimo da je u Novom Sadu uveliko u toku gradnja 2.000 stanova, od kojih je više od 500 već useljeno, za preostale su uglavnom završeni konkursi, a očekuje se da do kraja godine Republika na Bulevaru Evrope počne gradnju još zgrada sa jeftinim stanovima koji će naknadno biti ponuđeni na prodaju.

  • Neverni Toma

    27.05.2021 19:20
    Obećanje, ludom radovanje! A ovi tek razmišljaju. Sta ima da razmišljate??? Podobni kursisti policijske skole se vec uselili u svoje sanove, a mi drage moje kolege ocigledno nismo vredni,pa ne zasluzujemo
    ... Tuga
  • Jela

    20.05.2021 12:26
    Predsednik
    Predsednik je obecao stanove pre skoro 2 godine! Sta se vise razmisljate o tome? Medicinari odlaze svakodnevno! Predsednice ispuni obecanje!
  • Светозар Милетић

    02.05.2021 10:51
    У исто време лекарима у Зрењанинској болници лекарима се не исплаћују зарађени сати, из Суботичке болнице побегло 20 лекара због руководећег кадра, да не спомињемо Клинички центар у Новом Саду итд ... супер што се гради али средите прво постојеће стање. У болницама нема дезифицијенса и сапуна, 2 техничара на 20 лежећих пацијената, 1 интерниста на 60 пацијената и то само у Зрењанину ... авај

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti