DDOR na Danima poljoprivrede ispred BIG-a predstavlja aplikaciju za bržu prijavu štete

Danas i sutra, 22. i 23. maja, u okviru Dana poljoprivrede na platou ispred BIG šoping centra, DDOR osiguranje će svim zainteresovanim predstaviti novu DDOR TERRA aplikaciju.
DDOR na Danima poljoprivrede ispred BIG-a predstavlja aplikaciju za bržu prijavu štete
Foto: 021 (DDOR ilustracija)

Predstavnici DDOR osiguranja će na svom štandu uz binu pružati svim zainteresovanim i informacije o proizvodima i uslugama osiguranja u poljoprivredi, ali svim drugim oblicima obezbeđivanja imovine i života.

"Osigurane površine u Srbiji su na nivou od 12-15%, a u Vojvodini od 15-18% ukupnih obradivih površina. Uzimajući u obzir klimatske promene koje nas ne štede u poslednjim godinama, kao i podršku države kroz subvencije, nameće se konstatacija da osiguranje u poljoprivredi nije trošak nego investicija koja će se kad-tad isplatiti.

Kompanija DDOR osiguranje već 75 godina slovi za partnera poljoprivrednih proizvođača, ali i ostalih učesnika u agro lancu. Zbog toga, kao lideri na tržištu, donosimo platformu DDOR TERRA koja će pojednostaviti i ubrzati proces prijave šteta u poljoprivredi", kaže Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja.

Dodaje da, sa druge strane, ova platforma svakako može da doprinese naporima da se ova industrija učini privlačnom mladim generacijama poljoprivrednika.
 
"Najpre time što im digitalno okruženje, u kojem se inače kreću, upotpuni mobilnom aplikacijom DDOR TERRA, koja je jednostavna za korišćenje i čini proces prijave štete poput bilo koje uobičajene akcije u aplikacijama na koje smo navikli. Podrška Srpskom udruženju mladih poljoprivrednika i ovoj njihovoj akciji je stoga potpuno logična i verujem da nam predstoje još mnoge zajedničke aktivnosti", navodi Bogdanović.
 
Da podsetimo, DDOR TERRA je jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima, koji od sada mogu da pomoću pametnog telefona imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, ali i da brzo i lako prijave štetu koja eventualno nastane na njihovom polju ili voćnjaku. 
 
Aplikacija je razvijena sa Institutom BioSens i koristi najsavremenije GIS (Geografski informacioni sistem) modele za prijavu i procenu štete upotrebom satelitskih fotografija i naprednih filtera za odabranu parcelu sa osiguranim usevima ili plodovima, te prati njihov rast i napredak do termina za žetvu.
 
Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način, pored jednostavnosti i tačnosti, DDOR TERRA ubrzava postupak procene i likvidacije štete, navode u DDOR-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti