FOTO: Vadili stubiće da bi se parkirali na zelenu površinu, problemi za one koji su se pobunili

Na uglu Ulice Lukijana Mušickog i vojvode Bojovića građani su samoinicijativno skidali parking stubiće, kako bi mogli da parkiraju svoje vozilo na mestu koje za to nije predviđeno.
FOTO: Vadili stubiće da bi se parkirali na zelenu površinu, problemi za one koji su se pobunili
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs navode sagovornici koji žive u neposrednoj blizini, u nedostatku parking mesta građani odlučuju da uklone pomenute stubiće i da ovaj prostor iskoriste za svoje vozilo.
 
Novosađanka koja nam se obratila, sa željom da ostane anonimna, bila je svedok odnošenja stubića, obraćala se predstavnicima grada i gradonačelniku više puta, ali gotovo ništa nije preduzeto.
 
"Ja sam nekoliko puta primetila neke nepoznate momke kako odnose stubiće, pitala sam ih zbog čega to rade i rekla im da ću pozvati policiju, a oni su posle toga počeli da mi prete. To se dešava od 2019. godine, žalila sam se gradu više puta, išla kod zamenika gradonačelnika, ali niko nije pokazao inicijativu da ponovo postavi stubiće, a i da sazna ko ih skida i ko mi preti", kaže Novosađanka koja je želela da ostane anonimna.
 
 
Ona dodaje i da se na ovom mestu svakog dana nalazi neki drugi automobil, a da se oni ponekad tako parkiraju, da građani ne mogu normalno da prolaze trotoarom.
 
Vlasnik kafića stao u odbranu komšinice, sutradan mu slomljen izlog
 
Kako vlasnik kafića koji se nalazi preko puta samog spornog "parking mesta" kaže za 021.rs, videvši šta se dešava izašao je kako bi oterao momke koji su pretili njegovoj komšinici.
 
 
"Izašao sam da ih pitam zbog čega odnose stubiće i da ih zamolim da prestanu da prete komšinici. Oni su potom nastavili da prete i ubrzo otišli. Sledeće jutro me je dočekao razbijen prozor na lokalu", kaže naš sagovornik.
 
On je potvrdio i da je čitav slučaj prijavio policiji.
 
Grad posle pitanja redakcije 021 postavio nove stubiće
 
Kako Gradska uprava za inspekcijske poslove navodi u odgovoru za 021.rs, izlaskom na teren nadležnog inspektora utvrđeno je da na pomenutom mestu nedostaju četiri stuba za zaštitu zelenih površina, te i da su tog istog dana izdali nalog za njihovo ponovno postavljanje.
 
"Treba napomenuti da je komunalni inspektor u prethodnom periodu u Ulici Lukijana Mušickog izdavao naloge za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je potvrdila da će u najkraćem roku vratiti stubiće u prvobitno stanje. Dalje kontrole slede", navodi se u odgovoru Grada.
 
 
Oni dodaju i da u prethodnom periodu prema njihovoj evidenciji nije bila podnošena prijava u vezi oštećenja pomenutih stubića, te i da nemaju saznanja ko je iste iščupao.
 
U utorak, reporter 021.rs uverio se u to da su nadležne službe izašle na teren, kako bi stubiće vratili u prvobitno stanje.
  • Посматрач

    06.09.2021 12:46
    Феноменално ми је што је неко поменуо да се кола не уклањају јер неко некога зна. Супер је што је дотле дошло да се за такве ствари потежу везе. У нека времена се цимала веза за упис на факултет без довољно бодова, очигледно је таква просветна политика дала резултате, па сада ти "нечији" потежу везе да се непрописно паркирају. Тонемо, али се дно не назире.
    Друга ствар, још су ми смешнији апели да се не иде колима "два ћошка". Па ти што се понашају бахато морају да се показују колима, њима аутомобил није превозно средство, него продужетак полног органа. Док год је ово друштво на овако инфантилном нивоу, поједини проблеми сами за себе неће бити решени. Не вози се тај мамлаз због реалне потребе, него да се мангупира, јер му са дотом мпара није пропорционалан доток шлифа и опште културе.
  • sasa

    31.05.2021 10:06
    par..kur
    i da voziš bicikl , što se i radi , moraš negde ostaviti auto
    nepostojanje urbanističkog plana a sve mi se čini i "boli me uvo "neću da poštujem regulacionu liniiju i građevinske regulative dovešće do jačanja budizma i povećanja kurseva levitiranja
  • Соко

    31.05.2021 02:12
    Морате разумети људе, па зар није ово град љубави и толеранције хахах. Углавном, да има довољно паркинг места, не би било овога, овако се људо бое против тога, а то што прете, имају право јер је жена њима претила полицијом. Шта она очекује, да је можда послушају и врате стубове??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti