Proširuje se građevinsko zemljište u Futogu, izmene plana pred građanima

Izmene plana generalne regulacije Futoga kojim se predviđa proširenje građevinskog zemljišta nalaze se na ranom javnom uvidu do 9. juna.
Proširuje se građevinsko zemljište u Futogu, izmene plana pred građanima
Foto: 021.rs
Plan obuhvata atare koji se nalaze van građevinskog područja, severno od Ulice carice Milice. U obuhvatu plana nalazi se i odbrambeni nasip. 
 
Prostor prethodno namenjen za vinograde, njive, voćnjake i pašnjake tako će promeniti namenu u građevinsko zemljište, na kom će biti smešteni poslovni i komercijalni sadržaji. Objekti za proizvodnju, po planu, će biti prizemni, dok upravno-administrativni objekti mogu imati prizemlje i dva sprata. 
 
Kako se u planu navodi, površine javne namene namenjene su za ulice i odbrambeni nasip, a deo je ostalih površina je namenjen za poslovanje. 
 
 
Na obuhvaćenom području trenutno ne postoji izgrađena saobraćajna infrastruktura, osim atarskih i nekategorisanih puteva, a nije rešeno ni snabdevanje vodom preko vodovodnog sistema Grada Novog Sada. Planom se predviđa saobraćajni priključak na Ulicu carice Milice, a za vodosnabdevanje se planira sekundarna vodovodna mreža.
 
Zainteresovani građani mogu da vide plan na sajtu JP "Urbanizam" i u prostorijama Mesne zajednice Futog. Prigovore je moguće dostaviti Gradskoj upravi za urbanizam najkasnije do 9. juna.

Teme

Futog
  • Tamara

    30.06.2021 14:12
    Ulice
    Nikakav problem. Sirite grad. Al ajte prvo napravite ulice, rasvetu, infrastrukturu pa onda menjajte i sirite. Ljudi ce kupiti gradjevinska zemljista, pravice kuce, a ulica ce doci tek kad se svi nasele.
  • Jovan

    01.06.2021 13:28
    A isplata
    Postavlja se pitanje kada će se pristupiti eksproprijaciji i isplatiti naknada za eksproprisano zemljište i po kojoj ceni, da li kao poljoprivredno ili kao građevinsko. Da li to mora biti u određenom roku ili to kada Programske akcije ZIG-a budu predvidele za 10 do 15 godina, do tada će to biti arhivirano.
  • Boban

    29.05.2021 07:44
    Boban
    Ovo je trebalo ranije uraditi. Ali nikad nije kasno iskrena podrska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.