Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?

Malo toga je izvesno, ali ipak neke stvari mogu da se očekuju.
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ovo nije horoskop, već kratki vodič kroz život grada. 
 
Ne zaboravite kišobran
 
Sutra nas očekuje ne baš tako sjajno vreme. Meteorolozi najavljuju i jaku i slabu kišu, ali i pljuskove sa grmljavinom.
 
One koji na posao budu kretali oko šest i sedam časova ujutru dočekaće oblačno vreme sa temperaturom oko 12 stepeni Celzijusa. Ukoliko na posao krećete nešto kasnije, biće vam potreban kišobran, jer meteorolozi najavljuju kišu koja bi počela oko osam časova i padala bi do podneva. 
 
Već oko 14 časova očekuju su povremeni pljuskovi, a temperatura će krenuti da raste, pa će one koji s posla odlaze oko 17 časova, kući ispratiti 17 stepeni Celzijusa, umereno oblačno vreme, ali i moguća kiša. Padavine će prestati u popodnevnim časovima, a veče će biti prijatno za šetnju.
 
Kako je vreme nestabilno, najbolje bi bilo da se obučete slojevito, kako ne biste "prokuvali", ali i kako ne biste pokisli. 
 
Kad će struja, kuda da se krećete
 
Pojedini delovi grada biće bez struje. Tako oni koji žive na Bulevaru oslobođenja između broja 15 i 29, neće moći da računaju na električnu energiju od 11:30 do 13:30.
 
Struje neće biti ni u delovima Temerinske, Teodora Mandića, Radoja Domanovića, Karađorđeve, Šajkaške, a detaljan spisak pogledajte na OVOM LINKU.
 
Ako idete kolima u centar grada obratite pažnju, jer je počela treća faza radova u bloku ulica Ive Lole Ribara, Vojvode Putnika i Dunavske. To znači da je Ulica vojvode Putnika zatvorena za saobraćaj, a vozilima ne možete ni u deo Dunavske ulice, od od pešačkog dela Dunavske ulice do Ive Lole Ribara.
 
Već neko vreme traju radovi i na Trifkovićevom trgu, pa ako se nadate parkingu prilikom dolaska u centar, mesto ćete verovatno morati da potražite negde drugde. 
 
Ukoliko pak koristite autobus, ne zaboravite da je privremeno izmenjena trasa linije broj 12, na Telepu. Kada idete iz centra ka Telepu, autobus će kod raskrsnice ulica Feješ Klare i Stanoja Glavaša skretati levo u Ulicu Stanoja Glavaša, sve do raskrsnice sa Šarplaninskom, odakle će ići redovnom trasom.
 
Ako vam kojim slučajem zatreba doktor, od utorka, 1. juna, lekari opšte prakse se vraćaju u ambulantu na Novom naselju, koja je do sada radila kao kovid ambulanta. 
 
Gde ići, šta raditi
 
Društvo se polako otvara i konačno se organizuju događaji. 
 
Ukoliko nakon posla želite da prošetate sa mališanima, u 17:30 časova biće otvorena izložba dečjih radova u Parku skulptura kod Galerije Matice srpske. Na istom mestu, od 18 časova, hor, orkestar i soliste opere Srpskog narodnog pozorišta izvešće operu za decu "Čarobna frula". Detaljnije na OVOM LINKU.
 
Tražite li nešto drugačije, poput književnosti, možete da posetite knjižaru "Zenit", gde će od 19 časova knjigu "Kraljevstvo Rit" promovisati Daniel Kovač, pisac i član rok grupe Jarboli.
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Jelenaaa

    01.06.2021 08:27
    Odlične informacije! Super obavestenja za nas koji živimo o radimo u NS!Bravo!
  • nema

    01.06.2021 08:16
    Bravo
    Odlična ideja, onako fino uz kaficu sve na jednom mestu.
  • Ivana

    01.06.2021 07:32
    Super ideja!
    Odlicna ideja, hvala novinaru/ima i redakciji! Sugestija- da se bolduju tzv. key words u tekstu, npr. voda, kisa, vakcine itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti