FOTO, VIDEO: Posle više od pola veka dva nova prolaza ispod pruge na Salajci

Posle više od pola veka čekanja na Salajci su napravljena dva dodatna prolaza ispod pruge, u ulicama Đorđa Zličića i Karađorđevoj, koji su namenjeni pešacima i biciklistima.
FOTO, VIDEO: Posle više od pola veka dva nova prolaza ispod pruge na Salajci
Foto: 021.rs
Kako se uverio reporter 021.rs, sada će Salajčani, ali i svi drugi Novosađani, moći da, osim prolaza u Ulici Radoja Domanovića, koriste i ova dva prolaza koji su dodatno obezbeđena stubićima kako bi samo pešaci i biciklisti mogli da se kreću.

Izgradnja nove pruge Novi Sad - Beograd, u delu kod Salajke, napredovala je i u najvećem delu je gotova. Međutim, izvesno je da slede obimniji radovi na podvožnjaku u Kisačkoj ulici, koji će morati da se rekonstruiše pre otvaranja pruge, kao što je već urađeno sa podvožnjakom u Temerinskoj ulici.
 
Međutim, osim ovih radova na glavnim podvožnjacima za saobraćaj u Kisačkoj i Temerinskoj, u ovom delu grada su oduvek postojali i drugi prelazi preko pruge, tačnije prolazi ispod nje.
 
 
Glavni prolaz je bio u Radoja Domanovića i on će nastaviti da se koristi, jer je urađena potpuna rekonstrukcija. Međutim, on je namenjen samo za niža vozila i pešake, motocikliste i bicikliste - sve iznad 1,9 metara ne može da prođe, a oni koji su nešto viši moraju da sagnu glavu.
 
 
Nasuprot tome, u novim prolazima "savijanja glave" nema, jer su tuneli ispod pruge dovoljno visoki. 
 
 
Građani već uveliko koriste oba nova prolaza i čini se da su se najviše obradovali biciklisti, koji sada mogu da zaobiđu saobraćajne gužve u Kisačkoj i Temerinskoj.
 
Reporteri 021.rs su bili i u Tekelijinoj ulici, koja je takođe presečena prugom. Vidljivo da tu neće biti omogućen prolaz ispod pruge, dok će svako dalje pretrčavanje biti onemogućeno stavljanjem zidova, s obzirom na to da će prelazak biti još opasniji zbog bržeg kretanja vozova.
 
 
Podsetimo, pruga Novi Sad - Beograd je zatvorena 1. februara 2019. godine i, prema najavama državnih funkcionera, završetak radova se očekuje krajem godine. Dugo najavljivani brzi vozovi, koji bi se kretali brzinom od 200 kilometara na čas, trebalo bi da počnu da saobraćaju između Novog Sada i Beograda početkom februara.
  • Nadica Jerkic

    24.09.2021 16:32
    Zasto ovako
    Mogli su napraviti redovne nadvoznjake sa dve kolovozne trake i na taj nacin spojiti ulice koje preseca pruga.Ovako su ne doreceni a gradjani i DJ.Zlicica i Karadjordjeve kruze naokolo do svojih domova.
  • Tanja

    02.06.2021 10:33
    Oj , Salajko i Podbaro mala.
  • Cedomir

    02.06.2021 02:18
    Po obicaju
    Posto u celom tekstu potencirate da su dva nova prolaza namenjena biciklistima kako to da niste videli i napisali da je prolaz u Djordja Zlicica uradjen na pola,jer do tog prolaza sa jedne strane moze proci samo neki traktor!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.