Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?

Čestitke na tome što ste pregurali ponedeljak, ali znate i sami da utorak ume da bude nezgodan.
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Kako bismo vam ga olakšali, donosimo vam informacije koje će vam pomoći u planiranju dana. Ne možemo da predvidimo sve, ali možemo da se oslonimo na ono što znamo.
 
Sve u svemu - toplo
 
Ukoliko budete u mogućnosti, sutrašnji ostatak dana, nakon posla ili svakodnevnih obaveza, provedite kraj reke, jer nas očekuje temperatura do 30 stepeni Celzijusa.
 
Ako ustajete oko "šestice" dočekaće vas vedro nebo, sunce i 18 stepeni Celzijusa, a već sat vremena kasnije temperatura će biti dva podeoka viša. Utorak će početi da se zakuvava oko osam sati ujutru, kada bi temperatura, prema najavama meteorologa, trebalo da bude 24°C. 
 
Lepo vreme i rast temperature će se nastaviti sve do 14 časova, kada će dostići svoj maksimum - 30°C. Taj maksimum će se zadržati i kada krenemo kući sa posla, oko 16 časova, ali se mogu očekivati i oblaci nad Novim Sadom. 
 
Ostatak dana će biti prijatan i za uživanje, večernja temperatura će biti oko 24 stepena Celzijusa, pa bi to moglo i da se iskoristi za šetnju kroz gradske kvartove, parkove, kej...
 
Pre nego što krenete negde...
 
Ako živite na Podbari ili pak iz nekog razloga morate u taj deo grada, dobro bi bilo da znate da će autobus na liniji broj šest od sutra promeniti pravac. Kada idete sa Podbare, bus će od Vršačke skretati levo na Bulevar patrijarha Pavla, potom desno u Ulicu Jožefa Atila, pa u Ćirila i Metodija, sve do raskrsnice sa Ulicom Feješ Klare, odakle nastavlja redovnom putanjom. Detaljnije informacije pogledajte na OVOM LINKU.
 
A biće i isključenja struje, naravno. Svetojovanska, Žitni trg, Save Kovačevića, Felegi Tivadora, Bulevar oslobođenja, Bulevar Jaše Tomića, kao i pojedine ulice u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici su sutra "na tapetu". 
 
Kako biste proverili da li je možda vaš ulaz na "nestrujnom udaru", pogledajte precizne informacije OVDE.
 
Ukoliko imate porodicu u Bosni i Hercegovine ili Severnoj Makedoniji, možete ih pozvati u Novi Sad da malo odmore, ali i da se vakcinišu, što mogu da učine na Sajmu, bez prethodnog zakazivanja.
 
Za sada iz Vodovoda i kanalizacije nema najava radova, ali se može očekivati neka havarija, zbog čega će majstori ovog preduzeća morati da intervenišu.
 
I dalje važi pravilo da izbegavate Dunavsku, Trifkovićev trg, Vojvode Mišića, ali i da se prisetite da se sređuje Pozorišni trg, što znači da je kranja desna traka Uspenske (ka Subotićevoj) i dalje "okupirana". 
 
Slobodno vreme...
 
Ukoliko imate slobodnog vremena i ako želite da nekome, potencijalno, spasite život, možete da donirate krv. "Transfuziomobil" će se nalaziti u centru grada od 15 do 18 časova.
 
U utorak ima nekoliko događaja koji mogu da vam budu zanimljivi. Ako tražite umetnost, možete svratiti do Galerije SULUV-a, gde će u 10 časova biti otvorena izložba skulptura "Materija bez materije" Mirjane Blagojev.
 
Deca od tri do šest godina umeju da budu pravo čuda, uče mnogo i upijaju isto toliko. Ako vas zanima šta bi sve trebalo da zna roditelj deteta ovog uzrasta, možete da produžite do Play centra Novi Sad, gde će se u 18 časova organizovati radionica o igrama i aktivnostima za stimulaciju razvoja deteta.
 
Novosadske muzike nikad dosta. U utorak, sa početkom u 21 čas, u Domu b-612 biće organizovana projekcija koncerta sastava Lost Propelleros, koji je snimljen na jednoj od najviših zgrada u Novom Sadu. Ukoliko ne možete da prisustvujete ovom događaju, koncert ćete moći da pratite i na Fejsbuk stranici Radija 021.
 
Ukoliko ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Djomla

    08.06.2021 14:00
    Za cucilu
    Promasila si clanak.ovaj je onako lep obavestavajuci I koristan idi na one iz hronike I politike pa tamo mraci
  • Cucila

    08.06.2021 08:22
    A sta da ocekujemo:
    Grad je pun afera, ubistava, obracuna kriminalnih klanova, prljav i zapusten. Svaki dan desi se neka nova afera. Npr. Sada ponovo rade bazen na SPENS-u, gradjanima nisu obezbedjena stedstva za zamenu stolarije, gradjevinski haos po centru grada, sprema nam se grad na vodi, sns strucnjaci unistavaju sve sto je dobro u gradu, gradonacelnik nikako da se sabere i sa pocne da radi u interesu gradjana, i sta pametno ima da se desi u nasem, nekada, lepom gradu.
  • Tamara

    08.06.2021 05:20
    Sjajno
    "Čestitke na tome što ste pregurali ponedeljak, ali znate i sami da utorak ume da bude nezgodan."

    umirem hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.