Prijave Novosađana za subvencije za kupovinu bicikala počinju sledećeg petka, ovo su sva uputstva

Novosađani će od narednog petka, 25. juna, u 12 časova, moći da se prijave za subvenciju od 10.000 dinara iz budžeta grada za kupovinu bicikla.
Prijave Novosađana za subvencije za kupovinu bicikala počinju sledećeg petka, ovo su sva uputstva
Foto: 021.rs
Ukupno je obezbeđeno 7.020.000 dinara i rok za prijavu ističe 5. jula u 12 časova.
 
Prijave se predaju na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i sajta "Novosadske biciklističke inicijative" www.vozibicikl.rs.
 
Predviđeno je da se nakon elektronske prijave dobije redni broj, a oni koji dobiju broj od 1 do 900 treba da dostave kopiju ili očitanu ličnu kartu radi dalje provere.
 
U javnom pozivu je napomenuto i da pravo na subvenciju ima samo jedan član domaćinstva uz uslov da novčana podrška bude data jednom u tri godine po domaćinstvu. Mogu da se prijave oni koji imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.
 
Pet dana nakon isteka roka za prijavu na sajtu Uprave, kao i Udruženja, biće obavljena rang lista, a građani kojima bude odobrena dotacija od 10.000 dinara o tome će biti obavešteni u roku od osam dana od objavljivanja rang liste. 
 
Oni koji budu izabrani imaju obavezu da u roku od 15 dana od objave rang liste dostave dodatnu dokumentaciju kako bi im se isplatio novac. Dokumentacija koju treba da donesu u Kulturnu stanicu "Eđšeg", Antona Čehova 4, je:
  • lična karta na uvid,
  • original potpisanog obrasca izjave o članovima domaćinstva,
  • original potpisanog obrasca saglasnosti o obradi podataka o ličnosti,
  • dokaz o otvorenom dinarskom računu na svoje ime (npr. kopija bankovne kartice sa imenom, prezimenom i brojem računa ili potvrda banke)
  • dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste (originalni fiskalni račun, sa gotovinskim računom koji glasi na ime izabranog lica, uz redni broj prijave i garanciju). 
Takođe, kako bi se dobila subvencija bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Srbije, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste.
 
Ukoliko ne budu ispunjeni uslovi gubi se pravo na dotaciju, a pravo će dobiti sledeći na listi.
 
Detaljnije informacije mogu da se dobiju na telefon 069 2021 300 i 069 2021 961 radnim danima od 9 do 19 časova. 
 
Tekst javnog poziva u celini:
 
 
Podsetimo da je Novi Sad u budžetu, osim inicijalnih osam miliona dinara, od kojih će biti podeljeno više od sedam miliona dinara dok ostatak ide za troškove NSBI koji sprovodi konkurs, opredelio još 10 miliona dinara. Ta suma biće podeljena u narednim mesecima.
 
Ideju o dodeli subvencija za kupovinu bicikala potekla je od NSBI i lokalna vlast je ovaj projekat prihvatila pre nekoliko meseci kako bi se povećao broj biciklista na ulicama i kako bi se smanjilo zagađenje vazduha iz saobraćaja.
  • Ugor

    02.07.2021 20:13
    Kontrola
    Samo me interesuje da li će i oni koji su po dva, tri, pa čak i pet puta konkurisali, biti diskvalifikovani, ili će im, kao takvima (čitaj prevarantima) biti dozvoljeno da konkurišu?!?!
  • Racunica

    20.06.2021 18:59
    nesto ne stima
    Hajde da izracunamo - 7020000:10000=702.
    Prema ovome je izdvojeno sredstava da se pokrije iznos 702 bicikla (ne znam gde naci bicikl ispod iznosa koji se refundira/subvencionise). O kojih prvih 900 prijavljenih govorimo? Odakle uopste dolazi taj novac? Hoce li se ljudi ponovo morati sami obracunavati u redovima dok cekaju, jer ne postoji red u drzavi?
  • e

    20.06.2021 17:40
    @student
    Pa dete je dete i treba ga cuvati, a ne pustiti ko ovcu da trci kroz centar, centar nije decije igraliste nego centar grada, razmislite sta ste napisali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti