Šta nam donosi sreda? Visoku temperaturu, nove radove, isključenja struje...

Stigli smo do sredine još jedne radne nedelje. Kako u sredini obično i biva, biće toplo.
Šta nam donosi sreda? Visoku temperaturu, nove radove, isključenja struje...
Foto: 021.rs
Vrućina nam se polako uvlači u kožu i najradije bismo je skinuli i zakoračili direktno u more ili reku. Na društvenim mrežama prijatelji dele fotografije sa mora, mi lajkujemo, naravno, i sve nam drago zbog njih a rado bismo se menjali mesta.
 
Dok ne dođe godišnji odmor i, konačno more, nek ide u pozadini "Stuck in the middle with you (Novi Sad)".
 
Još malo pa osveženje
 
Ako ništa drugo, Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da nas od četvrtka očekuje osveženje i nešto prijatnija temperatura. Ipak, valja pregurati i vruću sredu.
 
Jutarnja iliti "temperatura pred posao" biće prijatna, pa ako krećete u radni dan oko sedam časova, dočekaće vas 25 stepeni Celzijusa. Nastaviće da raste i već oko devet časova biće iznad 30°C.
 
I za sredu najavljuju visok indeks UV zračenja, pa ukoliko ste na plaži obavezno se namažite kremom kako biste izbegli večernje mazanje jogurtom.
 
Najviša dnevna temperatura biće 36 stepeni i ona će vas ispratiti i kada se kući budete vraćali sa posla. Tek od 18 časova počeće postepeno da opada, pa će se večernja spustiti ispod 30°C.
 
Noć će biti vedra i pogodna za šetnju.
 
Struja, radovi
 
Pojedine ulice u Novom Sadu u sredu će biti bez struje. Novosadskog sajma, Toplice Milana, Devet Jugovića, Cara Uroše, Kosančić Ivana naći će se pod "udarom" isključenja zbog radova. Slična situacija snaći će i pojedine ulice u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, a detaljne informacije pogledajte na OVOM LINKU.
 
Novosadska toplana najavila je da će od srede, 30. juna, zbog radova, doći do promene režima saobraćaja na raskrsnici ulica Jovana Đorđevića, Vojvode Mišića i Maksima Gorkog
 
U ovoj fazi radova, iz ulica Stevana Musića i Maksima Gorkog zabranjuje se saobraćaj ka Ulici Jovana Đorđevića. Iz Ulice Jovana Đorđevića omogućeno je skretanje desno u lokalnu saobraćajnicu u smeru prema Trgu Ferenca Fehera.
 
Naravno, pri odlasku na posao možete da zapadnete u saobraćajnu gužvu. Da biste to izbegli, budite uz Radio 021 sa čijih talasa ćete čuti koje je ulice najbolje izbeći.
 
Kuda ići, šta raditi
 
S obzirom na to da posle srede dolazi osveženje i kiša, barem tako najavljuju meteorolozi, bilo bi dobro da iskoristite dan pred vama. 
 
Ako vam ne ide najbolje u vezama ili nikad ne razumete signale koje vam neko šalje, pa propadne prilika za ljubavnu avanturu, možda biste mogli da posetite Dom b-612, u 18 časova, kada će biti organizovana radionica "Kako tumačiti signale u vezi?". Možda pomogne, ko zna, ili upoznate nekoga.
 
Strahinju Jajića znate a da to ni sami ne znate. Ako ga nikada niste ni upoznali, onda ste ga verovatno čuli kako u centru Novog Sada svira gitaru. Bude u njegovom repertoaru svega od Dilana do Koena. Udružio je snage sa Stefanom Stefanovićem Giletom (od ranije poznat NS muzičkoj sceni) i Danijelom Seethalerom, kojeg takođe znate kao novosadskog uličnog umetnika. Zajedno su oformili sastav The Bad Week, te će u sredu, u KC Lab, sa početkom u 18:30, održati koncert.
 
I u sredu možete da pomognete nekome, ovog puta životinjama. U CK13 biće organizovana veganska večera za Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - Spans.
 
Ako ste predveče zainteresovani za neki film, u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada, od 21 sat, možete da pogledate "Uzvišenje", priču o mladom Aboridžinu koji nastoji da spase poslednjeg člana svoje porodice. Na ovom filmu reditelj Stephen Maxwell Johnson je radio čak 20 godina.
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Novosađanka

    30.06.2021 01:17
    Futoški put 16
    Zašto u servisnim informacijama niste objavili da građani u stanovima bukvalno nemaju kap vode??? Zašto se to krije i prikazuje se kao nešto što funkcioniše, a zapravo je dno dna. Svi treba da odemo u Gradsku kuću i pitamo gradonačelnika šta radi u toj fotelji ako nije u stanju da normalizuje snabdevanje građana običnom vodom na plus 40 stepeni spoljne temperature. Neko nas zaj.... i to za medalju. Zavrnuće Popovicu i Paragovo, a zavrnu nas.
  • Omg

    30.06.2021 00:07
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti