Neka živi, živi subota. Novosađani, pripremite se za dan pred vama

Nakon što ostavite poslednji radni dan u nedelji za sobom, cela subota je pred vama.
Neka živi, živi subota. Novosađani, pripremite se za dan pred vama
Foto: 021.rs
I biće to, bar što se vremenskih prilika tiče, jedan prijatan dan.
 
Za plažu jeste, za padanje u nesvest nije
 
Vreli talas smo, bar za sada, ostavili za sobom, pa će u subotu maksimalna temperatura biti prijatnih 28 stepeni Celzijusa. 
 
Meteorolozi najavljuju jutarnju temperaturu od 15 stepeni, pa ako rano ujutru idete na posao ili imate neke druge planove, ne bi bilo na odmet da sa sobom ponesete neki lagani gornjak. Već oko devet časova temperatura će preći 20 stepeni, te vam ovaj modni dodatak više neće biti potreban.
 
U podne je već vreme da se zaputite na Štrand ili neku od drugih plaža, jer će temperatura dostić 25 stepeni, a na maksimumu će biti oko 16 sati.
 
Dan će, ipak, biti delimično oblačan, poručuju meteorolozi. 
 
Očekuje vas i prijatno veče, jer do ponoći temperatura neće padati ispod 20. podeoka.
 
Nema (najavljenih) isključenja, ali ima radova
 
Za sada nema najavljenih isključenja ni struje ni vode, ali nije na odmet uvek biti pripremljen za neku havariju. Za ovakva neprijatna iznenađenja, uvek pri ruci treba imati bar balon vode i baterijsku lampu ili sveću. I telefon pri ruci, da na 021.rs proverite o čemu se radi. 
 
Zbog radova Novosadske toplane promenjen je saobraćaj na raskrsnici ulica Jovana Đorđevića, Vojvode Mišića i Maksima Gorkog. Iz Ulice Jovana Đorđevića omogućeno je skretanje desno u lokalnu saobraćajnicu u smeru prema Trgu Ferenca Fehera. Planirani rok za završetak ove faze radova je 9. jul.
 
Ukoliko koristite linije 14 i 51 gradskog prevoza, treba da znate da menjaju trasu. O tome kuda će ovi autobusi ići, pročitajte u OVOJ VESTI.
 
Kako provesti subotu?
 
Budući da u podne sunce neće biti tako uporno da nas obeshrabri od izlaska iz stana, subotu možete započeti odlaskom na Letnji market koji se održava na platou ispred Spensa, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Izlagači i proizvođači biće na platou od 12 do 20 časova.
 
Na marketu ćete sresti proizvođače i izlagače meda i pčelinjih proizvoda, namaza, povrća, testenina, sireva, kolača, sokova, vina i druge hrane. Tu će biti i stari i umetnički zanati, kao i proizvođači cveća, sadnica i opreme za hortikulturu.
 
U 16 sati sa najvišom dnevnom temperaturom možete se zaputiti u Cafe bar Diego gde se održava "vintage/secondhand" bazar. Šoping će biti propraćen sving, fank i disko muzikom u režiji benda Foxy Ladies. 
 
Za večernji provod možete se zaputiti do Trga slobode, gde se održava festival vina. Na njemu ćete moći da degustirate vina iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ako niste baš ljubitelj ovog napitka, ne brinite, organizatori su najavili i rakiju, domaći viski, ali i hranu.
 
Tu u komšiluku, u Katoličkoj porti, u 21 čas moći ćete da uživate u koncertu Kragujevačkog akademskog orkestra "Akordeonista". Na programu su dela A. Pijacole i A. Markesa.
 
Sat vremena ranije, u Sinagogi se održava koncert Ansambla "Metamorfozis". Solista i umetnički rukovodilac je Saša Mirković, a na programu će biti dela D. Jovanovića, A. Vrebalova. F. Saja, P. Mahajdika i I. Markovića. 
 
U isto vreme možete se zaputiti u CK13, gde od 20 časova počinje promocija knjige "Pančevačka punk hronika", zatim vege večera, "hardcore punk pijaca", štampanje majica na licu mesta i nastup bendova Sedativ, Polywhy, Flinch, Fyn i Citizen X.
 
U 20 časova počinje i žurka u Domu B-612 koja donosi dab i rege vibracije. 
 
Ako ste se uželeli koncerata u 19 časova počinje Blokstok na kom, između ostalih, sviraju i Vojvođanski bluz bend, Gužva u 16-ercu, Mortal kombat i Zona katastrofe. 
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Kkk

    03.07.2021 10:11
    Diego
    Diego je u Zmaj Jovinoj 5, u pasazu. Pasaz pre Laze Teleckog ako se ide od katedrale.
  • loz

    03.07.2021 09:08
    Sta mi sve ovo vredi kad u ponedeljak iznova moram da trpim sefov teror.
  • Ivana

    03.07.2021 07:34
    Super rubrika
    "Za plažu jeste, za padanje u nesvest nije" :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti