U nedelju svi na plato kod Spensa: Besplatni humanitarni treninzi za malenog Novosađanina Boška

Grupa trenera ove nedelje 11. jula, sa početkom u 17 časova organizuje besplatne treninge za sve zainteresovane da kroz fizičku aktivnost pomognu da maleni Boško Gugleta dobije prekopotrebnu terapiju.
Boško Gugleta je šestomesečna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije i hitno mu je potrebna novčana pomoć za terapiju koju jedino može da dobije u inostranstvu.
 
Brojni građani već su se aktivirali u nameri da pomognu malenom Novosađaninu, ali je cilj vrlo daleko budući da potreban lek Zolgensma košta 2,5 miliona evra.
 
Boško je u vrlo teškom stanju, hitno hospitalizovan u Dečjoj bolnici, jedva diše i svakog dana se bori za život. Kako bi pomogli ovoj hrabroj bebi, grupa iskusnih trenera odlučila je da u nedelju na platou ispred Spensa priredi nekoliko polučasovnih treninga, a jedini uslov za učešće je donacija za malog Boška Gugletu.
 
Iznos donacije je po mogućnostima učesnika. 
 
"Ovo je jedinstvena prilika da probate najpopularnije treninge u Novom Sadu i istovremeno pomognete nekome kome je naša pomoć sada neophodna. Svi treninzi su različitog intenziteta, formata do 30 minuta. Treninzi će se održati jedan za drugim, pa ko ne stigne na prvi, imaće priliku da stigne na neki od narednih do 19:30h. Ako vam se taj dan baš i ne trenira, možete prošetati do mesta koje nam je svima usput i podržati događaj. Nakon što se održi poslednji trening, zabavićemo se takmičeći se u nekoj od svima poznatih sportskih aktivnosti. Pozivamo sve ljude koji misle da mogu da doprinesu ovom događaju na bilo koji način, da nam se pridruže", pozivaju treneri na Fejsbuku.
 
U akciji učestvuju trener Stefana Vojnović, fitnes centri Flex, Invictus, Fitzone i Trening centar Tajs.
 
Prvi trening počeće u 17 časova.
 
Boško trenutno prima lek Spinrazu koji je dostupan u Srbiji, a koji usporava progresiju njegove bolesti i održava ga u životu. Međutim, on nije dovoljan za njegov oporavak.
 
 
U međuvremenu, pomoć za bebu Boška je moguće dati:
 
slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na na 3030
 
slanjem SMS poruke iz Švajcarske human1032 na 455
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33
 
Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
 
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
 
Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
  • NS

    07.07.2021 09:54
    Toliko su se roditelji, rodbina i prijatelji angazovali , za pohvalu! Ipak, sve to je malo i dugo traje.Kad vidimo Minju i Gavrila, Olivera... Vreme za malenog Boskica brzo prolazi, postoji rok pa moramo pod HITNO APELOVATI NA DRZAVU DA STANE UZ NASU DECU !
    NE SUTRA VEC DANAS !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti