Čekaš petak, možda dobiješ pljusak. Pogledajte šta vas očekuje u danu koji sleduje

Stigao je i taj dan - dugo očekivani petak. Rundek bi zapevao, "danas je taj dan, danas je parada".
Čekaš petak, možda dobiješ pljusak. Pogledajte šta vas očekuje u danu koji sleduje
Foto: 021.rs
Ali uvek nešto malo sreću kvari. Četiri dana sunce prži kao da nas ne voli, dođemo do petka, a meteorolozi najave pljuskove.
 
Ostaje nada da će nas nekako zaobići i dozvoliti nam uživanje u malim komadima slobodnog vremena.
 
Elem, šta kaže prognoza?
 
Ako vam je još sutra radni dan, nekako će se izgurati. One koji kreću na posao oko sedam sati ujutru čeka sunce i temperatura oko 26 stepeni Celzijusa.
 
Nastaviće temperatura da raste, sporije nego naš BDP naravno, pa će oko devet sati biti oko 30 stepeni Celzijusa. Neće se tu smiriti, živa na termometru će ići sve do 36 stepeni. Subjektivni osećaj govoriće da bi trebalo da zaronite u neku reku.
 
Stvari bi mogao da olakša umeren do jak vetar koji će duvati, al' valjda neće biti vruć vetar.
 
 
Republički hidrometeorološki zavod kaže da Novosađane u petak očekuju poslepodnevni pljuskovi, koji bi trebalo da donesu osveženje. Ako ne to, onda barem malo sparine. 
 
Ima još
 
Ovih dana bajni stratezi iz komunalnih službi odlučili su da je idealni trenutak za farbanje pešačkih prelaza tako neki trenutak, između sedam i osam, kada su ulice, izgleda, najpustije. Da biste izbegli eventualnu gužvu na gradskim ulicama, budite uz Copeta i Radio 021, koji vas obaveštavaju o svemu važnom na novosadskom asfaltu.
 
Dobro bi bilo da znate i da nema planiranih isključenja vode. Međutim, uvek se javi neka havarija, a problematično je i to što su u "Vodovodu i kanalizaciji" ponovo poručili da se povećala potrošnja vode i da isključenja nisu, što bi se reklo, isključena.
 
Tu su, naravno, isključenja struje. Bez električne energije u jednom delu dana biće Romanijska, Feješ Klare, Stanoja Glavaša, Dinarska, Šarplaninska, Mitrovačka, Kotorska, Izvidnička, Heroja Pinkija, Rudnička, D. Stojovića, Karasa, Ohridska, Šumska, Rakovačka, Kozaračka, umorili smo se, Avrama Mrazovića, Slavujeva, te pojedine ulice u Petrovaradinu. O svemu detaljno na OVOM LINKU.
 
Petrovaradinci, znajte da pošta kod vas radi duže zbog Exita. Isto tako, pojačani su polasci za Petrovaradin, a i izmenjene su i trase pojedinih gradskih i prigradskih linija, o čemu možete čitati na 021.rs.
 
Gde ići, šta raditi?
 
I u petak će centar zbivanja biti Exit festival. Nastupaju Sabaton, Paul Kalkbrenner, Goblini, Atheisti, Amira Medunjanin, Centurion, Kene Beri i mnogi drugi.
 
Deo istorije Exit festivala je i sastave Prodigy, a žurka u znak sećanja na Kita Flinta biće organizovana u Zenitu, u 15 časova.
 
Ako se izmestite van centra grada, u 18:13, na Novom naselju, možete da prisustvujete otvaranju Festivala novih energija.
 
Muzičko-filmski program pripremila je i Crna kuća. U 21 sat možete da gledate nastup benda Wilco.
 
A ako vam je baš do filma, možete da prošetate do Kulturnog centra Novog Sada, gde se u 21 sat pušta "Tamna bajka".
 
I još samo ovoliko
 
Redakcija Medijske kuće 021.rs se konstantno trudi da vam donosi nove sadržaje. Tako je i nedavno pokrenuta ova naša mala "šta vas očekuje" rubrika, koju, po svemu sudeći, volite. Pokrenuli smo i newsletter, koji vam donosi pregled najvažnijih vesti, ali i dodatni zanimljivi sadržaj. Da biste se prijavili treba samo da ukucate mejl adresu u formular:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Vesna

    09.07.2021 05:58
    Sviđa mi se
    Interesuje me, ko je napisao ovaj članak? Odličan je! Hvala!
  • Dragan

    09.07.2021 00:56
    Ah
    Kiša umerena u celom okruženju Srbije.Mogućnost kiše u Srbiji je 0% zbig velike betonizacije tla kad oblaci diđu na teritoriju zbog visoke temperature tla jednostavno ispare.Tako kiši se ne nadajte dok beton ne počnete rušiti.Temperatura će biti oko 35.Moguće su grmljavine .U subotu oko 31 pa do sledećeg vikenda iznad 30
  • Omg

    09.07.2021 00:38
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.