Čistoća tokom Exita sakupila 33 tone smeća

Novosadska "Gradska čistoća" je od početka festivala Exit do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, sakupila i na gradsku deponiju otpremila 33 tone smeća.
Čistoća tokom Exita sakupila 33 tone smeća
Foto: 021.rs
Smeće je prikupljeno samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije, a navodi direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa tog prostora odnet je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.
 
Zelenović ističe da se najveća količina reciklažnog otpada sa Exita odnosi limenke, karton, PET ambalažu i plastiku.
 
Tokom četiri festivalska dana samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, bilo je angažovano 80 radnika JKP "Čistoća", a u kompletnoj organizaciji festivala posredno ili neposredno bilo je uključeno oko 130 zaposlenih.
  • Srba

    13.07.2021 14:18
    Neka se pokriju usima i cute
    Ta kolicina od 33t smeca, je po gabaritima pun jedan malo ozbiljniji kamion. Hvale se radom a ne spominju smece koje kipi iz svakog podzemnog kontejnera na Grbavici, jer ne rade kako treba. Gadi ti se da pridjes podzemnom kontejneru, mehanizmi razvaljeni samo fali dete da upadne. Nakon preuzimanja smeca, ostavljaju prljav kolovoz sa sve kasastom materijom, na visokih 40C da se raznosi ulicama. Pranje urade po nekad a dezinfekciju platformi nikad.
  • Upravnik St.zajednic

    13.07.2021 12:47
    komentar
    Kakav uspeh ali zato nisu zašli u ulicu Mihaila Lalića pune dve nedelje.Tek toliko da se zna ne pomažu ni zivkanja telefonom,slanje gmaila jednostavno posude za smeće i kontejneri stoje pune dve nedelje niz ulicu i po ovim vrućinama čekaju na pražnjenje.Uzrok ne poznat??????
  • Suma

    13.07.2021 12:28
    Kej Zrtava Racije
    Prolazio sam jedno vece vracajuci se sa posla 00.30, i nije mi jasno ko moze da pocisti onakav brlog koji mladi ostave. Pa ono je katastrofa sta su razbacanog smeca ostavili na Keju. Ove radnike iz Cistoce sto ciste i skupljaju otpad treba ordenom nagraditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti