Sredina nedelje - tu su isključenja struje, vode, izmene saobraćaja...

Pred nama je sreda, to znači da spavamo još dva puta i eto ga petak.
Sredina nedelje - tu su isključenja struje, vode, izmene saobraćaja...
Foto: 021.rs
Sredinu radne nedelje je dobro preseći nečim zabavnim relaksirajućim. Na primer večera sa prijateljima, pod uslovom da niste vi ti koji prave hranu, i onda lagano gledanje nekog filma. "Tito i ja", na primer.
 
Ali, znate vi već kako da živite svoj život, mi smo tu da vam donesemo informacije koje će vam pomoći u svakodnevnom snalaženju.
 
Sunce i prijatno
 
Prema najavam Republičkom hidrometeorološkog zavoda, u sredu ćemo imati idealno vreme. Maksimalna dnevna temperatura biće 27 stepeni Celzijusa, minimalna 17 i pred nama će biti sunčan dan.
 
Jutarnja temperatura, kao i prethodnih dana biće prijatna. One koji krenu na posao oko sedam sati ujutru dočekaće temperatura od oko 18°C. Postepeno će rasti temperatura i 20. podeljak će preći posle devet sati.
 
Dnevni maksimum temperatura će dostići oko 15 časova, nakon čega će krenuti lagano da opada. U večernjim satima prognozira se vedro nebo i temperatura od 23 stepena Celzijusa. 
 
Šta još ima?
 
Pojedine grad ulice ostaće bez vode od 8 do 17 časova. U pitanju su delovi Savske i Bože Kuzmanovića, a građani bi vodu trebalo da dobiju u toku dana.
 
Takođe, pojedine ulice u Kaću, Petrovaradinu i Sremskoj Kamenice ostaće bez električne energije. O kojim ulicama je reč pročitajte na OVOM LINKU.
 
Leto je i sezona je radova. Bulevar kralja Petra I je prohodan, ali će se od srede izmeniti režim saobraćaja u delu Petrovaradina. U pitanju je popravka kolovoza u delu Ulice Račkog. U toku ovog perioda, saobraćaj će se u zoni radova odvijati jednom saobraćajnom trakom sa naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba smera. 
 
Radnici Novosadske toplane od srede počinju očitavanje stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za jul.
 
Šta raditi?
 
Kao što rekosmo, najbolje je preseći nedelju nekom laganom razonodom sa prijateljima. No, ako vam se ide negde, postoje događaji i za vas.
 
Ukoliko vam je do testiranja znanja, u Radio kafeu (Miletićeva 45) organizuje se "Kviz na slovo". Sve startuje u 19:30, a neophodne su prethodne prijave.
 
Književno veče i razgovor o romanu "Usta mi puna višanja" Aleksandra Tanurdžića održaće se na kafe-brodu Cepelinu, u 20 sati.
 
Crna kuća je jedno od mesta na kojima živi alternativna kultura u Novom Sadu. Imali su problema u prethodnom periodu, a sada im možete pomoći da nabave opremu. Benefit veganska večera počinje u 20 časova.
 
Afrička i kubansko afro-beat, afro-swing i afro-house muzika slušaće se u KC LAB, na žurki koja počinje u  18 časova.
 
Za malo nostalgije tu je ciklus razgovora "Kad se setim Karlovačke...", a u Muzeju Vojvodine, od 20 sati, govoriće dr Milica Rat.
 
Ukoliko ste propustili
 
Svakog dana vam donosimo neke važne i neke zanimljive priče. Za još sadržaja zapratite nas na Instagramu:
 
  • Omg

    21.07.2021 00:43
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti