Dobar trenutak da rešite stambeno pitanje, pogledajte novi paket dobrodošlice

U Srbiji nije retkost da dve ili tri generacije žive u istom domaćinstvu - roditelji "plus" deca sa svojim potomcima.
Generacijske razlike, različita interesovanja, sistemi vrednosti i stavovi u takvim domovima često dovode do nesuglasica. Želja građana za osamostaljivanjem je sve veća, ali da bi se ostvarila, neophodni su dobri uslovi. Zato je  OTP banka pripremila paket sa posebnim pogodnostima za podizanje stambenog kredita.
 
Nakon nedavno okončane integracije, nova banka odlučila je da svojim klijentima otvori vrata značajno obogaćenom ponudom – novim paketima dobrodošlice. Jedan od njih je i paket sa nula odsto naknade za realizaciju stambenih kredita sa novitetom koji omogućava prelaz sa varijabilne na fiksnu kamatnu stopu i obrnuto tokom celog roka otplate. U okviru ovog paketa učešće iznosi od 10 do 20 odsto od zahtevanog iznosa, a opcioni grejs period je šest meseci.
 
A zašto je varijabilna kamata dobra za klijente? Iako se može reći da je EURIBOR na istorijskom minimumu, ukoliko pak krene da raste povećaće se i rata kredita. U tom slučaju korisnici mogu da pređu na fiksnu kamatu i da budu zaštićeni od oscilacija varijabilne kamatne stope. Kada procene da je varijabilna kamata povoljnija nego fiksna, mogu se vratiti na nju.
 
Kada je reč o osnovnim karakteristikama stambenog kredita sa kombinovanom kamatom, treba istaći da naknada za puštanje iznosi nula odsto, minimalan iznos kredita je 10.000 evra, a maksimalan iznosi 300.000 evra u zavisnosti od konkretnih okolnosti, a kredit se može koristiti za kupovinu uknjiženih i neuknjiženih nekretnina.
 
OTP banka je omogućila i opciju podizanja dinarskog stambenog kredita, bez potrebe za usklađivanjem sa kursom evra i sa nula odsto naknade za puštanje kredita. Minimalan iznos koji se može podići je milion dinara, a rok otplate je do 30 godina.
 
Ukoliko su korisnici već podigli stambeni kredit u nekoj drugoj banci i nisu zadovoljni uslovima otplate, OTP banka je obezbedila i mogućnost refinansiranja stambenih kredita
 
Zahvaljujući novom paketu stambenih kredita, na korisnicima je samo da odaberu kamatnu stopu koja im najviše odgovara, kao i mesto gde će živeti. 
 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti