Novosadski aktivista napadnut na Fruškoj gori

Aktivista pokreta Odbranimo šume Fruške gore, Petar Živanović, napadnut je u subotu na Fruškoj gori.
Novosadski aktivista napadnut na Fruškoj gori
Foto: 021.rs
Napad se dogodio oko 13 časova, u blizini Letenke, na šumskom putu prema Andrevlju.
 
"Nalazio sam se na oko dva kilometra od Letenke, šetao sam stazom i fotografisao, kada su sa mašina sišla dvojica drvoseča i krenula ka meni. Nastavio sam polako da hodam, nisam bežao, a kad su me stigli krenuli su da me tuku. Uskoro im se pridružilo još nekoliko njih, ne znam koliko", ispričao je Živanović za 021.rs. 
 
Navodi da su napadači zahtevali da obriše fotografije koje je napravio. 
 
"Kada su prestali da me udaraju uzeli su mi telefon i tražili da ga otključam i izbrišem fotografije, što sam i učinio. Nakon što su me još malo udarali, vratili su se na mašine, a jedan me je još pedeset, sto metara pratio od tog mesta. Odmah sam pozvao policiju i, dok ne dođu, za svaki slučaj se sklonio u šumu", rekao je Živanović za 021.rs.
 
Kaže da je tu bio prisutan i jedan čuvar NP Fruška gora, koji nije ništa učinio da napad zaustavi. 
 
Živanović navodi da je zadobio nekoliko modrica. Zajedno sa policijom bio je u bolnici u Sremskoj Mitrovici na pregledu, kako bi povrede bile dokumentovane.
 
Prema njegovim rečima, policija će podneti krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje.
 
Inače, ovaj Novosađanin je do sada više puta skupljao smeće po Fruškoj gori koje za sobom ostavljaju kako posetioci ovog nacionalnog parka, tako i drvoseče koje, kako kaže, rade po nalogu Uprave. 
 
On svaki put kese sa smećem ostavlja ispred kapija Uprave, uz poruku "S ljubavlju, vaše drvoseče".
  • Limanka

    11.08.2021 09:37
    @BoeserWolf
    Petra lično poznajem, on je kompjuterski stručnjak, tako da ne treba brinuti da li su slike ostale. Ono što me izuzetno brine u celoj situaciji, jeste činjenica da je ovo ozbiljna situacija jer svako od običnih građana ko je aktivista na bilo kom raskrinkavanju nečasnih rabota (a bespravna seča Fruške Gore jeste jedna od najstrašnijih nelegalnih stvari koje se dešavaju i to sve intenzivnijim tempom), može biti prebijen...o nečem još gorem, a čega se negde u podsvesti kao običan, mali, u ovoj kvazi državi potpuno obespravljen čovek bojim, ne smem ni da razmišljam...
    Vama hvala što ste nam svima objasnili kako možemo da zaštitimo i sačuvamo fotografije i zapise, čak i kada se dese ovakve jezive i nedopustive stvari...
  • Hajduci

    09.08.2021 14:06
    Hajduci
    Поздрав Петре, следећи пут кад будете ишли опет на Фрушку гору објавите где треба и кад да се организујемо заједно да идемо
  • Вукша

    09.08.2021 08:22
    Чувари
    Поздрав Петре, следећи пут кад будете ишли опет на Фрушку гору објавите где треба и кад да се организујемо заједно да идемо ко буде хтео, како до оваквих ствари више не би долазило и ако покушају опет те јајаре да се туку и нападају да узвратимо и научимо их памети.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.