Prvi znaci starenja: Kada je pravo vreme da počnete sa antiage tretmanima

Ne postoji tačan odgovor kada treba početi sa antiage tretmanima, već sve zavisi od procene lekara, objašnjavaju specijalisti iz novosadske ordinacije OB Esthetics.
Sve je individualno i zavisi od želja i ciljeva pacijenta, stvarnih potreba, a sve uz konsultaciju sa doktorima.
 
OB Esthetics izvodi nehirurške tretmane, kao što su tretmani botoksom, hijaluronskim filerima, profhilo, lipolize, mezoterapije, derpamen tretmani i drugi, a pacijenti mogu da zakažu pregled i kod dermatologa dr Milice Subotić. 
 
Neretko se mlade devojke, podstaknute novim trendovima koje nameću društvene mreže, javljaju sa željom za tretmanima koji su namenjeni zreloj koži. Tada je vrlo važno utvrditi stvarne potrebe za određenim tretmanima i postupati u skladu sa današnjim principom moderne estetske medicine "manje je više".
 
 
Za tinejdžerke i devojke u ranim dvadesetim godinama idealni su tretmani kože i hemijski pilinzi koji imaju za cilj negu kože, tretman akni i slično. Česti zahtevi pacijentkinja navedenog uzrasta jesu i korekcija tankih usana, gummy smile-a i slično.
 
Prvi znaci starenja kože javljaju se u kasnim dvadesetim i početkom tridesetih godina života, kada je pravo vreme za početak estetskih procedura, i to pre svega za preventivne tretmane - skinbustere, botoks, mezoterapije i slično.
 
Kako izabrati odgovarajuć tretman?
 
U zavisnosti od želja pacijenta u skladu sa adekvatno postavljenim indikacijama od strane doktora, u OB Esthetics klinici se odlučuju za određeni tretman.
 
"Tretmani hijaluronskim filerima i botoksom daju odmah ili u roku od nekoliko dana vidljive rezultate, međutim, kao što znamo da koža ne stari preko noći, nije moguće jednom estetskom procedurom izbrisati sve znake starenja. Često je potrebno nekoliko tretmana i kombinacije različitih tretmana kako bi se postigao željeni rezultat, a s obzirom da je reč o prirodnim resorptivnim materijalima, takođe je potrebno njihovo ponavljanje u određenim vremenskim intervalima radi održavanja posignutog rezultata", napominju stručnjaci ove klinike.
 
 
Kako dodaju, svakom pacijentu se individualno pristupa, te na osnovu postojećeg "problema", lekar procenjuje koliko i kojih tretmana je potrebno.
 
Profhilo tretman "pegla bore"
 
Profhilo je preparat koji je za svoje efekte dobio brojne nagrade, a takođe je proglašen za najbolji antiage tretman u 2020. godini. 
 
 
Ono što ga izdvaja u odnosu na druge preparate na tržištu je sastav - u pitanju je jedan od preparata sa najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu (64mg/2ml).
 
Takođe, izdvaja se odsustvom hemijskih supstanci koje se koriste u umrežavanju hijaluronske kiseline, ali i specifičnom tehnikom aplikacije na tačno određena mesta (BAP tehnika).
 
Svojim dejstvom zateže i hidrira kožu, a takođe učestvuje u remodelovanju tkiva.
 
Kako Profhilo deluje?
 
Održava se u koži oko 28 dana, tokom tog vremena stimuliše sintezu četiri vrste kolagena i elastina, što za posledicu ima značajno povećanje kvaliteta kože kao i smanjenje znakova procesa starenja. Razlikuje se od skinbooster-a jer poseduje značajnu sposobnost zatezanja i podizanja tkiva.
 
U skladu sa efektima koje ima na tkiva spada u grupu bioremodelatora.
 
 
Kako izgleda tretman?
 
Nakon što se koža očisti od kreme sa lokalnim anestetikom, Profhilo se aplikuje na tačno određene tačke (BAP- bio aesthetic points). Nakon tretmana se može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.
 
Za razliku od hijaluronskih filera, efekte tretmana treba očekivati oko četiri nedelje nakon istog. Savetuje se ponavljanje četiri nedelje od prvog tretmana još jednom, što znači da se pun efekat vidi nakon osam nedelja od prve aplikacije.
 
Kako objašnjavaju u OB Esthetics klinici, do sada se ovaj preparat aplikovao na više od 150.000 pacijenata bez prijavljenih neželjenih efekata. Izrazito je biokompatibilan zbog izuzetno prečišćene, prirodne hijaluronske kiseline koja nije stabilizovana hemijskim jedinjenjima, što sve utiče na dobro podnošenje.
 
Botox protiv znojenja
 
Problem hiperhidroze - pojačanog znojenja, uspešno se rešava tretmanom botoksom. Kako kažu u klinici, važno je naglasiti da tretman botoksom nije trajno rešenje i nakon tri do šest meseci dolazi do vraćanja simptoma prekomernog znojenja, kada je tretman potrebno ponoviti. Najčešće su pacijentima dovoljna dva tretmana godišnje, objašnjavaju u klinici.
 
Izvodi se aplikacijom botulinum toxina injekcionom tehnikom u pazušne regije sa obe strane, uz minimalni oporavak, kada se pacijent odmah nakon procedure vraća svojim svakodnevnim aktivnostima. 
 
 
U ordinaciji OB Esthetics u Novom Sadu hirurške intervencije rade specijalisti plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije dr Sanja Škrbić, prof. dr Zlata Janjić i dr Aleksandra Popović, a liposukcija je jedna od njih, o čemu smo pisali OVDE.
 
O tome da li je svaki mladež opasan i šta je ABCDE pravilo, razgovarali smo sa stručnjacima iz ove klinike, o čemu možete čitati OVDE
 
Klinika se nalazi na Limanu, na adresi Narodnog fronta 20 u Novom Sadu. Pregled možete zakazati na telefon 021/63-63-613, a više informacija dobiti putem sajta, društvenih mreža fejsbuk i instagram.
 
Kroz samu ordinaciju možete i virtuelno da se prošetate u 360 stepeni. 
 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti