Roditelji Nine stradale u udesu u Petrovaradinu: Svedok kog tražimo vozio kola inđijskih tablica

Roditelji Nine Rađenović (21), koja je 6. juna poginula kada je na nju naleteo automobil dok je prelazila ulicu u Petrovaradinu, pokušavaju da pronađu mladića koji je bio svedok te nesreće.
Roditelji Nine stradale u udesu u Petrovaradinu: Svedok kog tražimo vozio kola inđijskih tablica
Foto: 021.rs
"U pitanju je muškarac koji je vozio automobil audi, zlatno žute boje i inđijskih registarskih tablica, dvadesetih godina, visok, mršav, sa bradicom, na sebi je imao narandžasti duks sa belim natpisom", rekao je Ninin otac Miroslav za portal "IN Medija".
 
Prema rečima roditelja, kada su došli na mesto nesreće, policija je vršila uviđaj i u jednom trenutku prišao im je policajac i kazao da mladić koji je vozio iz suprotnog pravca i očevidac je događaja, želi sa njima da priča.
 
"Mladić je strpljivo čekao ali mi smo žurili u Urgentni centar. Kasnije smo saznali da ni policija nije uzela podatke od mladića", rekla je Ninina majka Zorica.
 
Portal prenosi da porodica sumnja na propuste policije i tužilaštva u istrazi i vršenju uviđaja, jer je, pored tog mladića, na mestu nesreće bilo još svedoka koji su stajali na autobuskom stajalištu, a da ni od njih nije uzeta izjava, niti kontakt.
 
Sumnju na propuste policije objašnjavaju i činjenicom da je Nina u trenutku nesreće kod sebe imala lična dokumenta, a da su je u Urgentnom centru primili kao N.N. lice. Pored toga, kako kažu, Ninin mobilni telefon je pronašao njen stric tek sutradan na mestu nesreće.
 
Miroslav Rađenović apelovao je da se mladić koji je očevidac nesreće, ili oni koji imaju informacije o njemu, jave Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu ili na mejl pravdazaninu@gmail.com.
 
Podsetimo da je osumnjičeni za udes pre desetak dana saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je predložilo pritvor i predmet prosledilo sudiji za prethodni postupak, koji je za 20. avgust zakazao saslušanje P.R. i odlučivanje o predlogu za pritvaranje. 
 
Protesti u Petrovaradinu su počeli skoro dva meseca nakon nesreće, jer, kako su ispričali članovi porodice, osumnjičeni, koji nije zadržan nakon sudara, nije saslušavan zbog godišnjih odmora. Nakon prvog protesta, obavljeno je saslušanje i tužilac je predložio pritvor.
 
Nina Rađenović je nastradala 6. juna, oko 21 čas, kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada. 
 
Policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P. R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 
Poslednji protest organizovan je pre dva dana, o čemu više možete čitati na OVOM LINKU.
  • 9

    15.08.2021 16:19
    Pezose
    Razmisli dobro kako bi se ponašao da je u
    pitanju tvoje dete. Isto je bilo i u Irigu i da su građani ćutali
    nikada se ne bi desio : Merač brzine na ulasku ,
    6 ležećih policajaca, semafor u samom centru, Radar koji iz pravca Rume cepa 20 sati dnevno na ograničenju od 40km/h.
    Kad su zatvorili saobraćaj na dva meseca sve je moglo
    da se reši i više nema poginulih.
  • Pezos

    15.08.2021 15:29
    Dajte
    Vise prazne price!!!!!Tuzilastvo i sud rade posao kao i u svakom drugom slucaju.Zatrpani su predmetima i sve ide sporo,ali da se na ulici radi istraga i oderedjuju neke stvari,stvarno nema smisla vise!!!Ko ste vi?!?!?!Ko vas zaludjuje?!!?Ko vas vodi pogresnim putem?!?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.