Šta donosi prijatna sreda - od izmena saobraćaja do malog najlona na Limanu

Pred nama je sreda koju je dobro "preseći" kvalitetnim druženjem.
Šta donosi prijatna sreda - od izmena saobraćaja do malog najlona na Limanu
Foto: 021.rs
Tri dana radite i onda uveče se malo opustite u društvu prijatelja, pa onda opet dva dana rada i odmor. To bi bio neki dobar recept za preživljavanje nedelje. 
 
Na ruku nam ide i to što će nam biti blagonaklono. Lakše je raditi na 25 stepeni, nego na 40, zar ne?
 
Vreme
 
Kao što možete da naslutite, maksimalna dnevna temperatura u sredu biće 25 stepeni Celzijusa. Minimalna veoma svežih 13 stepeni. Tako da, možda ipak da pritvorite prozor tokom noći kako ne biste nazebli.
 
Biće promenljivo oblačno, a pratiće nas i slab vetar. 
 
U večernjim satima biće veoma prijatnih 20 stepeni i vedro i to bi svakako trebalo da iskoristite za odmor i izlazak u šetnju.
 
Još jedan od razloga zašto bi to trebalo da se iskoristi jeste taj što nam posle srede sleduje porast temperature.
 
Dobro je znati i...
 
Novosadska toplana je ovih dana prilično angažovana. U sredu kreću radovi na rekonstrukciji vrelovoda na uglu Bulevara kralja Petra i Kraljevića Marka.
 
To podrazumeva i izmenu saobraćaja - u toku prve faze radova za saobraćaj se zatvara saobraćajna traka uz neparnu stranu Bulevara kralja Petra I, u delu od Bulevara oslobođenja do Ulice braće Jovandić i saobrćaj će se odvijati u drugoj saobraćajnoj traci dvosmerno, uz ograničenje brzine na 30 km/h. Detaljne informacije o saobraćaju su na OVOM LINKU.
 
Po običaju neće biti struje u pojedinim ulicama. Na to mogu da računaju Njegoševa ulica, kao i delovi Futoga i Ledinaca. Detaljnije OVDE.
 
A kreće i očitavanje stanja utroška toplotne energije za avgust. 
 
Gde ići?
 
Ako biste da proverite svoje znanje onda možete da posetite i Radio kafe (Miletićeva 45), gde će se od 19:30 časova održati pab kviz "Na jedno slovo". Potrebna je prethodna prijava za učešće. 
 
Uvek je dobar dan da se uradi neko dobro delo. To možete i da učinite tako što ćete od 18:30 posetiti "Mali najlon velikog srca", koji organizuju komšije sa Limana, u dvorištu iza NIS-ove zgrade, za Boška Gugletu.
 
O novom romanu Ota Horvata "Noćna projekcija" govoriće se u Muzeju Vojvodine, u 20 časova.
 
Francuski film se gleda na otvorenom i to kod Kulturne stanice "Svilara". Ove srede na repertoaru od 21 čas je komedija "Notr Dam".
 
Sa mališanima možete da posetite Eđšeg, gde će se od 18 časova organizovati likovno-edukativna radionica.
 
Iako će sutra biti dan za uživanje na otvorenom, možete da prošetate i do bioskopa. U "Areni cineplex" daje se zanimljiviji "Neukrotivi Spirit". 
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 
  • Omg

    17.08.2021 23:49
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti