Novi Sad i dalje muku muči s gradnjom igrališta

Grad i dalje muku muči sa tenderima za gradnju igrališta i sportskih terena zbog prigovora. Nasuprot tome, uspeva da završi i drugu ovogodišnju nabavku za popravku istih, saznaje 021.rs.
Novi Sad i dalje muku muči s gradnjom igrališta
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs već pisao, Novi Sad je zaglavio s tenderima za gradnju nekoliko dečijih igrališta, teretana i dva terena za basket. I dalje se sve prolongira, jer je uložen novi prigovor na postupak koji je i ranije bio stopiran zbog primedbe, koja je, u međuvremenu, odbijena. 
 
Konkretno, na tender pod imenom "Nabavka i ugradnja opreme i podloge za dečija igrališta i teretane na otvorenom", koji je raspisan krajem marta, prvi prigovor ponuđača je podnet u maju i on je odbijen početkom jula. Postupak je nastavljen sa rokom za dostavljanje ponuda do 18. avgusta, ali je onda 16. avgusta stigao novi prigovor i ponovo je čitav postupak "pauziran". 
 
Ova nabavka je vredna 45,8 miliona dinara bez PDV-a, obuhvata gradnju četiri veća i četiri manja dečija igrališta i jedno igralište za osobe sa invaliditetom. Takođe, predviđeno je i opremanje 10 lokacija sa multifunkcionalnom spravom za vežbanje pod imenom "Street workout", dok će se na tri lokacije nalaziti multifunkcionalne sprave za vežbanje pod imenom "Fitnes za mlade".
 
Grad čeka i odgovor na prigovor za nabavku "Uređenje sportskih i rekreacionih terena i igrališta", koja obuhvata gradnju dva terena za basket. Ona nije realizovana najpre u maju, zbog neispravnih ponuda. Potom je oglas opet raspisan samo da bi sve bilo stopirano prigovorom od 23. juna. Uprava za građevinsko zemljište i investicije pokušala je da ubrza realizaciju radova raspisivanjem još jednog tendera pod istim imenom i istim tehničkim specifikacijama. Međutim, dve nedelje od isteka roka za otvaranje ponuda, ništa nije rešeno, odnosno nema odluke komisije o ispravnosti dostavljenih ponuda. 
 
I dok UGZI ne uspeva da krene u gradnju igrališta, Uprava za komunalne poslove je uspešno završila i drugu ovogodišnju javnu nabavku u vezi sa popravkom igrališta. 
 
Tako je firma "D sport system" iz Novog Sada dobila posao vredan 19,9 miliona dinara sa PDV-om za održavanje igrališta, terena i teretana, koje se nalaze na 219 lokacija u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Ova firma je, na martovskom tenderu Uprave za komualne poslove dobila isti posao po skoro u dinar istoj ceni u martu, ali za 180 lokacija. 
  • Zebra

    26.08.2021 09:42
    Sve dok be postoji lični interes ovo će uvek biti na trecem mestu. Nerealno je da su igrališta silna napravljena na Bul Evrope i Štrandu i nigde više. Šta je sa ostalim parkovima? Dunavski park ima igralište koje se raspada. Kamenicki park ima igralište koje je mogao praviti samo čovek koji nikad dete nije bio. Institutaki park u Kamenici ni stazu pošteno nema. Jel to realno?
  • Sofi

    25.08.2021 12:11
    SRECA
    Izgraditi igraliste za decu na Bulevaru Evrope..
  • S

    24.08.2021 18:29
    Ne mojte stalno da pravite igrališta po Podbari,ne znamo šta ćemo da radimo sa njima!!Svake godine novo igralište,parkići...Bando!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti