Sveža sreda u Novom Sadu - od premijere "Nečiste krvi" do izmena autobuskih linija

Pred nama je sreda i znate već naš ustaljeni recept - preseći radnu nedelju kvalitetnim druženjem sa prijateljima.
Sveža sreda u Novom Sadu - od premijere "Nečiste krvi" do izmena autobuskih linija
Foto: 021.rs
Utorak je zaista doneo prijatno osveženje. Šta biste rekli, da li je u pitanju kasni septembar ili rani oktobar? Ili, ko još mari, konačno malo i da se diše.
 
Imamo sreću što će i sreda biti sličnog intenziteta.
 
Vreme
 
RHMZ za sredu najavljuje maksimalna 22 stepena Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti 14°C. Biće oblačno, a moguća je i neka kišica da malo opere ulice. 
 
Uveče bi trebalo da krene razvedravanje koje bi otvorilo vrata pretežno sunčanom četvrtku. Dani svežine su pred nama. 
 
Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata, i ovo se najavljuje dabome.
 
Dobro je znati
 
Radovi na Bulevaru kralja Petra I umeju da naprave pometnju kada krene špic prilikom povratka ljudi s posla. Ali se preživi nekako.
 
A radovi na Bulevaru Evrope izmenili su trase autobusa 7A i 13. Linija 7A iz Ulice Ive Andrića autobusi saobraćaju pravo Ulicom cara Dušana, skreću levo u Futošku ulicu, zatim levo na Bulevar Evrope do kružnog toka, te desno na Bulevar patrijarha Pavla
 
Trinaestica sa Bulevara cara Lazara skreće desno u Ulicu cara Dušana, levo u Futošku ulicu i desno na Bulevar Evrope. 
 
Neće biti vode u delovima grada. Bez vode će od 8 do 13 časova biti deo Somborske rampe, od Ulice Mileve Marić do Ulice Dragoslava Srejovića.
 
Nekome će nedostajati i električna energija. Bez struje će biti delovi Narodnog fronta, Bulevara despota Stefana, Šekspirova, Stevana Todorovića, Gazimestanske, Đakona Avakuma.
 
Dobro je znati i kako da se izbegne radar, patrola, gužva zbog udesa ili gužva zbog odlaska na posao. Za to se pobrine ujutru Cope na talasima Radija 021.
 
Kuda ići
 
Već nekoliko puta smo ukazivali na to da je sredu tu da se radna nedelja preseče dobrim druženjem sa prijateljima, večerom koju vi nećete praviti, uz suđe koje nećete prati. 
 
Ako baš insistirate da preporučimo neke događaje, pa evo nekoliko stvari.
 
Ukoliko klince i klinceze pripremate za školu, na Trgu Marije Trandafil 4, u prostorijama NS Bloka, organizuje se razmena udžbenika, od 9 časova ujutru.
 
Deep Roots Session održaće se u KC Labu, sa početkom u 17 časova.
 
Ante Tomić je verovatno jedan od najzabavnijih domaćih pisaca, onaj čiji romani nisu plitki, ali čiji vas humor uvek nasmeje. U Crnoj kući, u okviru književnog klabinga, pričaće se o knjizi "Što je muškarac bez brkova", a sve počinje u 18 časova.
 
Ukoliko vam se gleda film na otvorenom, kod Kulturne stanice Svilara puštaće se "Play", u 21 čas. Ponesite neku jaknicu da se ogrnete. Ili osobu koja će da vas "ogrne".
 
Premijera filma "Nečista krv" sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi biće u Arena Cineplexu, u četiri termina. Prvi je u 18:15, a poslednji u 22:20.
 
Ako ste propustili...
 
 
 
  • Liman 3

    25.08.2021 05:16
    Najlepše hvala za ove divne tekstove.

    I - da, insistiramo na "kuda večeras" :).
  • Omg

    24.08.2021 23:25
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti