Petak u Novom Sadu donosi kišu, maskenbal, festival, radove i još ponešto

Čestitamo, pregurali ste veći deo nedelje i pred vama je onaj najslađi komad.
Petak u Novom Sadu donosi kišu, maskenbal, festival, radove i još ponešto
Foto: 021.rs
"No pain, no gain", rekli bi Ameri. Na skali od 1 do 10 koliko ste srećni kada u petak završite s poslom i znate da je slobodan vikend pred vama?
 
Zato je petak dobar dan. 
 
Vreme
 
Dan pred nama će biti prilično svež za ovo doba godine. Maksimalna dnevna temperatura biće 20 stepeni Celzijusa, a minimalna 13. 
 
RHMZ najavljuje kišu tokom dana.
 
 
Uveče bi trebalo da bude suvo, ali oblačno. Najbolje je uz sebe imati kišobran ako ste napolju, da vam se nađe.
 
Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su oćekivane meteoropatske reakcije.
 
Ima radova
 
Zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Tolstojevoj 14, privremeno će se izmeniti saobraćaj u tom delu grada. Saobraćaj u tom delu ulice će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine na 30 km/h.
 
Druga faza radova na Bulevaru kralja Petra I, u delu od Ulice braće Jovandić do Ulice kraljevića Marka, počeće u petak, zbog čega će biti izmenjen režim saobraćaja. U drugoj fazi rekonstrukcije vrelovoda i vrelovodnih priključaka u bloku Bulevara kralja Petra I i Ulice Kraljevića Marka za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka uz neparnu stranu dela Bulevara kralja Petra I, od Ulice braće Jovandić do Ulice Kraljevića Marka, a kompletan saobraćaj se preusmerava u drugu kolovoznu traku u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno uz ograničenje brzine kretanja na 30 km/h. 
 
Prijavite se na newsletter
 
Ako ste želeli da skrenete iz Ive Andrića ili Cara Dušana ka Bulevaru Evrope i Bulevaru patrijarha Pavla, to niste mogli poslednjih dana jer je deo saobraćajnice kod novog Galensovog kompleksa zatvoren. Bez ikakve prethodne najave. Kako smo saznali, radovi će se odvijati do kraja nedelje.
 
Bez struje u petak će biti delovi Bulevara cara Lazara, Šekspirove, Balzakove, kao i delovi Sremskih Karlovaca i Čortanovaca. Preciznije informacije na OVOM LINKU.
 
Gde ići?
 
Petak je dan za provod, tako da gde god da odete naići ćete na neku zabavu. Važno je s kim ste.
 
Promocija knjige i izložba fotografije "Devedesete" Srđana Veljovića, održaće se u Bulevar Books-u, u 19 časova.
 
Sastav Ničim izazvan nastupiće na krovu Tržnog centra "Promenada", u 20 časova.
 
Ako posle posla volite da prošetate sa mališanima po centru, odvedite ih na Trg republike, gde će se organizovati 20. maskenbal Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. Tema je slobodna, a sve počinje u 18 časova.
 
Za ljubitelje tehno zvuka tu je Green love festival, a prvo veče na Novosadskom sajmu će nastupiti Regal, Lea Dobričić, Sesha.
 
Streetwise stiže u Borisov atelje, biće muzike, biće pravljenja murala, a sve počinje u 18 časova.
 
"Jutro" žurka održaće se u KC Lab, sa početkom u 19 časova.
 
Ukoliko volite tvrđi zvuk, onda je Rainmaker, Iron Maiden tribute bend, svirka za vas. Nastupaju u Lazinom teletu, u 21 čas.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
  • Marko Dinjaški

    27.08.2021 15:58
    Maskembal
    Zbog kiše, maskembal će biti održan u prostorijama Digitalnog omladinskog centra, Vojvode putnika 1 (preko puta Dunavskog parka)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti