Četvrto vanredno prenošenje novca: Još 266 miliona za kovid bolnicu u Novom Sadu

Vlada Srbije je, četvrti put i vanredno, iz budžetske rezerve izdvojila dodatnih 266 miliona dinara za novu kovid bolnicu u Novom Sadu.
Četvrto vanredno prenošenje novca: Još 266 miliona za kovid bolnicu u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Novac je u budžetsku rezervu prenet iz budžeta namenjenog za subvencije privatnim preduzećima kao vid pomoći u kovid krizi. 
 
Potom je iznos preusmeren Ministarstvu odbrane, koje je odgovorno za projekat izgradnje, navodi se u Službenom glasniku. 
 
Novo izdvajanje za troškove izgradnje kovid bolnice baca novu sumnju na ceo projekat, sada "težak" više od šest milijardi dinara. 
 
Prva vanredna intervencija dogodila se početkom jula, kada je 1,37 milijardi dinara prebačeno za kovid bolnicu sa računa Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde. Sektor pravde je ostao bez gotovo 400 miliona namenjenih za subvencije privatnim preduzećima za saniranje posledica pandemije, a ministarstvo zdravlja je tada ostalo bez 966 miliona dinara koji su, kako je otkrila Nova ekonomija, bili namenjeni za Banku reproduktivnih ćelija i druge potrebe. 
 
Dve nedelje kasnije vanredno je preneto još 211 miliona dinara, ponovo sa računa Ministarstva privrede. Treća intervencija iz budžetske rezerve desila se početkom avgusta, kad je više od 440 miliona dinara ponovo povučeno sa računa Ministarstva privrede.
 
Poslednje izdvajanje dešava se samo nekoliko dana pre zvaničnog završetka izgradnje kovid bolnice na Mišeluku. Radovi bi, prema prethodnim najavama, trebalo da budu gotovi do 1. septembra.
 
Da li će pacijente u novoj ustanovi imati ko da leči pitanje je kojim se 021.rs nedavno bavio. Naime, Klinički centar Vojvodine nije uspeo da popuni većinu pozicija na raspisanim javnim pozivima za medicinske i nemedicinske radnike - na konkursu na kojem se tražilo 1.143 medicinska radnika primljeno je svega 216 medicinara, dok je na 142 pozicije za nemedicinske radnike primljeno 100 novozaposlenih. I medicinski i nemedicinski radnici primljeni su na određeno.
  • Ns 49

    31.08.2021 10:11
    Ne znam kakve plate dobijaju radnici koji rade na izgradnji ali treba im dati kao u Nemačkoj. U životu nisam video da se tako brzo gradi a koliko se razumek to dobro izgleda.
    Planiraju da se tu leče i Beograđani pa nije ni čudo da tako dreše kesu.
  • pera nevera

    31.08.2021 08:58
    kredit
    50 000 000 i slovima (pedeset miliona eura)(do sada )za ovaj montažni objekat ?
  • Điđimiđi

    31.08.2021 08:21
    krljaj tuđe:
    u džep da ti uđe.
    Zaradio nisi, jer ti visi.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti